HomeEsportsTortosa incorpora al pressupost els 1,5 milions d'euros per a la construcció...

Tortosa incorpora al pressupost els 1,5 milions d’euros per a la construcció del pavelló dels Josepets

L’Ajuntament de Tortosa ja ha incorporat al pressupost municipal els 1,5 milions d’euros que serviran per a iniciar la construcció del pavelló poliesportiu a l’antic col·legi de Sant Josep, al Rastre. Estos recursos corresponen a l’aportació aprovada als pressupostos generals de l’Estat (PGE), fruit de l’esmena presentada per l’exalcalde de Tortosa i diputat, Ferran Bel.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, destaca que esta important xifra que ja ha rebut l’Ajuntament suposa una embranzida al projecte que permetrà habilitar el nou pavelló poliesportiu. Un equipament que “contribuirà a la regeneració i dinamització del nucli antic, ja que permetrà ampliar les activitats al barri i que generarà molta activitat tant entre setmana com en cap de setmana“, assenyala. A més a més, l’alcaldessa destaca que la construcció del pavelló permetrà donar resposta a la necessitat de les entitats esportives del municipi que, amb l’elevada activitat de clubs i d’esportistes, necessiten poder disposar de més equipaments per a dur a terme els entrenaments i les competicions.

L’aportació d’1,5 M€ per part de l’Estat esdevé la major aportació amb càrrec als PGE aconseguida per l’Ajuntament de Tortosa durant els últims anys. Anteriorment, al 2011 una altra esmena va propiciar l’arribada d’1 M€ que van permetre urbanitzar els carrers de l’eixample del mateix barri del Rastre. Uns vials que havien quedat fora de l’àmbit d’actuació del Pincat.

Al març del 2019, l’Ajuntament de Tortosa va arribar a un acord amb la Germandat dels Sacerdots Operaris per tal de poder utilitzar, de manera gratuïta durant 50 anys, les instal·lacions de l’antic col·legi de Sant Josep, conegut popularment com els Josepets. La finalitat és poder donar novament usos culturals, socials i esportius a un equipament que ha jugat un important paper al nucli antic i recordar la figura de qui en va ser impulsor, el beat Manuel Domingo i Sol.

Actualment, el procés per a poder construir el nou equipament esportiu ja ha adjudicat el projecte executiu, que està en fase de redacció. El jurat va escollir la proposta presentada per l’arquitecte Josep Camps, en considerar que era la que millor integrava les instal·lacions de l’antic col·legi. Concretament, el pavelló està previst que s’ubique a la part més pròxima al carrer Callao, en l’espai que actualment ocupen unes aules que presenten un estat de ruïna. Pel que fa a la resta de l’equipament, el projecte preveu mantindre els edificis que conformen el complex.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 67 = 73

Últimes notícies