HomeUrbanismeTortosa instal·la 72 noves lluminàries al complex modernista del Museu per tal...

Tortosa instal·la 72 noves lluminàries al complex modernista del Museu per tal de subratllar-ne el caràcter patrimonial

L’Ajuntament de Tortosa ha renovat la il·luminació ornamental del complex modernista de l’antic escorxador, ubicat a l’entrada de Remolins. Les tasques han consistit en la substitució de les lluminàries exteriors ubicades als passadissos que connecten els diferents pavellons, que passen a ser projectors de tecnologia LED. D’esta manera, no només es potencia la il·luminació de l’edifici, un dels punts destacats patrimonialment de la ciutat, sinó que també s’aconsegueix una major eficiència i un menor consum elèctric.

En concret, l’actuació ha suposat la instal·lació de 72 nous projectors: d’estos, 58 corresponen als llums ubicats al terra, que il·luminen les façanes dels diferents pavellons. També s’han renovat les lluminàries de sis columnes cilíndriques disposades en diferents punts del complex modernista. A més a més, la intervenció també ha permès sumar nou projectors LED, que il·luminen la façana principal de l’antic escorxador realçant-ne la visibilitat. De la mateixa manera, els treballs també han comportat la renovació de les línies elèctriques existents.

Foto: Cedida

El complex modernista de l’antic escorxador acull diferents serveis municipals. El més rellevant és el Museu de Tortosa, equipament que la ciutat va recuperar fa 10 anys i que ocupa diferents pavellons: a més de la sala permanent d’exposició del fons arqueològic i patrimonial, també compta amb una sala de reserva de l’important llegat de Tortosa i una sala d’exposicions temporals. Actualment, l’Ajuntament de Tortosa està duent a terme les obres de rehabilitació del pavelló número 8 per tal de poder ampliar l’exposició permanent amb una nova sala que estarà dedicada a tres autors referents de Tortosa al tombant del segle XIX i XX: els pintors Francesc Gimeno i Antoni Casanova Estorach, i l’escultor Agustí Querol.

Així mateix, l’equipament també dedica un dels espais a sala polivalent amb l’aula didàctica, acull l’oficina de turisme de la ciutat, allotja l’Espai de la Jota i la sala de Dolçainers, i ubica les oficines del departament de Cultura de l’Ajuntament. Des del 2021, el complex també dedica un espai a recordar els tortosins que van ser reclosos als camps de concentració nazis, amb l’Espai de Memòria dels Deportats.

Foto: Cedida

Els treballs de reforçament de la il·luminació de l’edifici modernista ja van comportar una altra actuació, l’estiu passat, coincidint amb les obres d’arranjament del parc exterior ubicat a la plaça de l’escorxador. Aleshores s’hi van instal·lar projectors que realcen el recinte per la part exterior i el fan destacar dins la silueta urbana de Tortosa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies