HomeEducacióTots Som Poble denuncia a Educació una xerrada extraescolar sobre correbous a...

Tots Som Poble denuncia a Educació una xerrada extraescolar sobre correbous a l’institut d’Ulldecona

Tots Som Poble ha denunciat a Educació una xerrada que l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre va fer a l’institut Manel Sales i Ferré d’Ulldecona, al Montsià. L’entitat antitaurina d’Amposta ha fet arribar una carta al conseller Josep González-Cambray i a la directora dels serveis territorials, Montserrat Perelló. Tots Som Poble reclama al Departament que garanteixi i vetlli perquè “l’escola sigui un espai lliure de violència” de tota mena i que exigeixi “explicacions” als responsables del centre escolar. La xerrada es va fer dimarts passat, en el marc del projecte ‘Parlem-ne’, de l’àrea de Joventut municipal, unes activitats extraescolars setmanals per als joves que es fan en horari no lectiu.

En la missiva al Departament d’Educació, Tots Som Poble lamenta que es permeti transmetre als infants i adolescents “la imatge que els correbous són un acte tradicional més” i que és un “divertiment” que “no representa cap patiment” per als animals. L’entitat defensa que està demostrat “que són éssers que senten i pateixen fora del seu àmbit habitual de confort” i que en el cas dels bous “els estressa molt estar sols fora del ramat, veure’s empaitats entre gent cridant o que els posin foc davant dels ulls per embolar-los“.

La carta a Educació demana que l’escola contribueixi a ensenyar valors com “la solidaritat i l’empatia” i a “entendre com canvien les relacions entre éssers vius i natura” per evitar “hipocresies” com demanar respecte pels animals de companyia i “veure normals” les festes amb bous dels pobles. Tots Som Poble exigeix al Departament que traslladi el malestar de l’entitat antitaurina a tota la comunitat educativa i que “eviti” que es repeteixin aquesta mena de “situacions i xerrades“.

Projecte per a joves

Responsables de l’Associació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre van oferir la xerrada a una trentena de nois i noies, convidats per l’agrupació taurina d’Ulldecona, la Penya Amics dels Bous. Es va fer en el marc del projecte ‘Parlem-ne’ que cada curs ofereix conferències i activitats per acompanyar els joves a partir dels 12 anys, i que es fa a la sala d’actes de l’institut d’Ulldecona, un cop per setmana, en horari no lectiu.
És fora assenyat que vagin a explicar que estimen als animals i no podem concebre que blanquegin el que fan en un centre d’ensenyament“, ha dit Josep Franch, portaveu de Tots Som Poble. En la trobada es va parlar de la cria del bou brau, l’origen de la festa a Ulldecona o les modalitats de correbous, entre d’altres. “No podem lluitar contra els ajuntaments que els donen suport – econòmic i logístic -, però que, com a mínim, a les escoles no es promogui la tortura i el maltractament dels animals“, ha insistit Franch.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 55 = 62

Últimes notícies