HomeSocietatTres de cada deu catalans anirien a viure a un municipi més...

Tres de cada deu catalans anirien a viure a un municipi més petit si se’ls oferís teletreballar

El 28,1% dels catalans aniria a viure a un municipi més petit si li oferissen fer teletreball arran de la pandèmia. En canvi, el 69,2% dels enquestats afirma que no canviaria el seu lloc de domicili en estes circumstàncies.

Són dades de l’enquesta l’Òmniubus del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) realitzada entre el 17 de novembre i el 17 de desembre del 2021 a 1.200 persones. Pel que fa a grups d’edat, entre els més joves hi ha més partidaris de marxar de les grans ciutats. Així ho diu el 34,6% dels que tenen entre 18 i 24 anys i un 30,7% dels que tenen entre 25 i 34 anys. En canvi, augmenten els que no volen marxar a municipis més petits en les franges d’edat de persones més grans.

El 74,6% dels enquestats que tenen entre 50 i 64 anys no volen canviar de domicili en cas de poder fer teletreball. I només ho faria el 22,7%.

D’altra banda, un 5,2% manifesta que arran de la pandèmia i la possibilitat de fer treball ja s’han traslladat a un municipi amb menys habitants. I encara sobre ocupació, més de la meitat dels enquestats, un 52,7% afirma que les característiques de la seua feina no permeten una flexibilització d’acord amb l’empresa en els horaris d’entrada i sortida per evitar l’hora punta en els seus desplaçaments.

Davant el despoblament del territori, un 36,8% creu que s’hauria d’obligar a llogar l’habitatge vacant o en desús per facilitar l’accés a l’habitatge a la gent que vol anar-hi a viure; un 26,2% dels enquestats considera que s’ha d’obligar a arrendar els terrenys agrícoles i de pastura que no s’utilitzen a gent que està disposada a treballar-los i anar-hi a viure; i un 26,1% aposta per exempcions fiscals en territoris que pateixen despoblament per incentivar-hi les activitats econòmiques.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies