HomeUrbanismeUlldecona posa en marxa l’oficina municipal per rehabilitació d’habitatges

Ulldecona posa en marxa l’oficina municipal per rehabilitació d’habitatges

L’Ajuntament d’Ulldecona posa en marxa de l’oficina municipal d’atenció i informació per la rehabilitació d’habitatges, finançada per fons europeus.

Després del concurs per la licitació del contracte de servei per a la gestió integral de l’oficina de rehabilitació municipal, adjudicat a l’associació Social House, diversos tècnics especialistes atendran i assessoraran els interessats, particulars o comunitat de veïns, tots els dimecres a la planta baixa de l’Ajuntament.

El municipi del Montsià ha rebut prop de 2 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per la rehabilitació d’edificis i habitatges. Estos ajuts revertiran directament en particulars i comunitats de veïns per tal de millorar l’estat de les seues cases. Es podran acollir un total de 1.679 habitatges, un 75% dels quals van ser construïts abans del 1980.
Per tal d’accedir a les subvencions els edificis hauran de justificar una reducció d’almenys el 30% del consum d’energia no renovable. Segons el percentatge d’esta davallada, l’import de la subvenció serà major o menor. En concret, variarà dels 8.100 euros als 21.400 euros per habitatge.

Les subvencions aniran destinades a finançar actuacions com reformes i millores a les cobertes, aïllaments de finestres i portes, també obres per garantir l’accessibilitat com la instal·lació d’ascensors, o la reparació per degradació física de l’edifici en general. A més, es podran executar actuacions de millora de l’entorn, com noves infraestructures de sanejament i millora de les zones verdes o zones comunitàries.

Els ajuts arriben després que l’ajuntament del municipi habilités el passat mes de juny un entorn residencial de rehabilitació programada. Ulldecona i Tortosa són els dos únics municipis de les Terres de l’Ebre que han aconseguit aquesta línia d’ajuts.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 56 = 59

Últimes notícies