HomeCiènciaUn estudi de la URV permet millorar la predicció de patrons de...

Un estudi de la URV permet millorar la predicció de patrons de vent per produir energia eòlica

Un estudi ha analitzat per primera vegada les dades de velocitat mitjana i les ratxes màximes de vent a la península Ibèrica amb tècniques d’anàlisi espectral. Els resultats, publicats a la revista Geophysical Research Letters‘, permeten observar patrons que milloren la predicció estacional del vent, un fet que pot tenir implicacions socioeconòmiques i ambientals per a la producció d’energia eòlica, entre altres usos.

L’estudi l’ha fet el Centre de Canvi Climàtic C3 de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Centre d’Investigacions sobre Desertificació del CSIC i la Universitat de València i la Generalitat Valenciana.

La recerca ha observat que quan una gran àrea de baixa pressió i aire fred de les que envolta els pols de la Terra es troba debilitada, com passa amb una situació d’escalfament sobtat estratosfèric, els vents bufen més forts entre dos i tres mesos després. També s’ha pogut determinar que no hi ha correlació entre la velocitat mitjana del vent en superfície i les ratxes màximes en períodes superiors als nou anys, situació que s’aguditza a l’estiu i que disminueix a l’hivern.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

80 + = 89

Últimes notícies