HomeEnergiaUn estudi proposa instal·lar plaques solars a l’AP-7 per a cobrir un...

Un estudi proposa instal·lar plaques solars a l’AP-7 per a cobrir un 4% de la demanda energètica de Catalunya

Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili, dels geògrafs Lluís Salvat i Sergi Saladié, proposa generar energia elèctrica a través d’una gran extensió de plaques solars al llarg de l’autopista AP-7, des d’Ulldecona fins a la Jonquera. Segons els càlculs d’este informe, es podria ocupar fins a 704 hectàrees i col·locar al voltant de tres milions i mig de plaques solars. Amb això es podria cobrir entre un 3 i un 5 % de la demanda energètica actual de Catalunya.

Les plaques s’instal·larien en els talussos de la calçada i en diferents accessos, també en les cobertes de les edificacions auxiliars i àrees de servei, ponts i les antigues àrees de peatge. Amb este estudi es pretén posar l’accent en la instal·lació de centrals d’energia renovable en zones humanitzades i de baix impacte ambiental enfront a les grans centrals en terrenys amb potencial agrícola o urbanístic.

D’altra banda, el Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics del departament de Geografia de la URV també ha presentat un estudi que preveu cobrir el 134 % del consum energètic de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona en l’actualitat. Seria aprofitant els espais urbans i periurbans, col·locant més de 13.000 plaques solars en zones perimetrals, polígons industrials, teulades i zones ja humanitzades.

El mateix informe també apunta que més del 90 % dels municipis de la demarcació podrien ser excedentaris energèticament. A la vegada, es complix l’objectiu que el 2030 es puga cobrir almenys la meitat de la demanda elèctrica amb energia provinent de fonts renovables.

Els dos estudis s’han presentat ja als ajuntaments de la demarcació i alguns ja han mostrat l’interès en les conclusions que s’hi exposen. De moment, però, cap dels dos estudis s’ha fet arribar a la Generalitat. La xarxa per la sobirania energètica ha organitzat també diferents presentacions dels estudis, amb la voluntat de fer-ne difusió i conscienciar la població del model energètic a banda de les grans centrals productores.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 18 = 26

Últimes notícies