HomeSense categoriaUn programa de salut de la URV i FCC redueix una quarta...

Un programa de salut de la URV i FCC redueix una quarta part la taxa d’addiccions dels treballadors

Un programa de salut a la feina impulsat per personal sanitari laboral de l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i investigadores de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha aconseguit reduir en una quarta part les addiccions de la plantilla. El seguiment s’ha fet durant cinc anys, a més d’un miler de treballadors, i en dotze centres de Tarragona i Lleida. El consum d’alcohol i drogues al lloc de treball és motiu també “d’accidents laborals, absentisme i baixa productivitat” i l’estudi remarca que “incidir en els hàbits de la plantilla amb campanyes de promoció de la salut que els involucrin activament” dona importants resultats dins i fora de la feina.

Les investigadores del Departament de Medicina i Cirurgia de la URV van constatar ja el primer any del programa que el consum d’alcohol considerat de risc va disminuir un 4,1%. Les dades de seguiment que es van obtenir demostren que la taxa d’addicció va passar del 25,4% al 6,1% en cinc anys. La campanya promovia hàbits saludables i feia un seguiment mèdic de tot el personal, s’avaluava el consum d’aquestes substàncies a través d’entrevistes personals i es feien proves d’orina per detectar la presència de cànnabis i cocaïna així com un test d’alcohol d’aire expirat per comprovar-ne el consum recent.

Cinc anys després i davant dels resultats, el programa es manté amb la mateixa intensitat per evitar possibles recaigudes.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 65 = 73

Últimes notícies