HomeMedi AmbientUn projecte del Grup de Natura Freixe rep una menció en el...

Un projecte del Grup de Natura Freixe rep una menció en el II Premi Experiències Inspiradores d’EUROPARC-Espanya

Gràcies al programa Societat i Àrees Protegides, la Fundació Fernando González Bernáldez i EUROPARC-Espanya han impulsat el II Premi Experiències Inspiradores amb l’objectiu d’identificar i divulgar exemples de bones pràctiques en diferents línies estratègiques d’acció. En esta convocatòria han participat un total de 68 candidatures, entre les quals la proposta del Grup de Natura Freixe, amb el projecte ESTIMULA+, ha estat reconeguda amb una menció en la categoria “no membres d’EUROPARC-Espanya”.

ESTIMULA+, és un projecte amb l’objectiu d’afavorir la inclusió social de col·lectius de gent gran i de persones amb discapacitat a través d’activitats d’estimulació sensorial i cognitiva en un espai natural. Les experiències s’han dut a terme a la Reserva Natural de Sebes, on els participants del programa han pogut visitar l’espai i han pogut tenir un contacte directe amb la natura, especialment amb els cavalls de la Camarga i les cigonyes que hi habiten.

D’altra banda, els itineraris adaptats i les zones habilitades faciliten la realització de diferents activitats i tallers en este espai natural, oferint un accés al medi natural a través de les passeres i observatoris que suposen un estímul molt positiu per als grups que han participat a l’ESTIMULA+.

Tot això es complementa amb un kit d’estimulació sensorial que s’entrega a cadascun dels participants i que consisteix en imatges de les espècies més representatives de la Reserva Natural de Sebes, bossetes amb plantes aromàtiques i una figura de paper d’un blauet per elaborar amb la tècnica de l’origami. A més a més, des dels centres d’on procedeixen els visitants també es realitzen tallers per tal de recordar olors, formes, sons i noms i completar així l’experiència a la natura.

El projecte ESTIMULA+ ja fa més de 10 anys que es desenvolupa a la Reserva Natural de Sebes, tot i que aquest any no s’ha pogut dur a terme a causa de la crisi generada per la Covid i la manca de finançament.

Des del Grup de Natura Freixe han manifestat que “es valora molt positivament este reconeixement, i més encara tenint en compte la quantitat de candidatures presentades al premi i el renom de moltes de les entitats ambientals que hi ha participat”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 4 =

Últimes notícies