HomeEducacióUna alumna de l’Institut Dertosa i una de Roquetes guanyen els Premis...

Una alumna de l’Institut Dertosa i una de Roquetes guanyen els Premis Recerca

Les estudiants Ares Lleixà Gisbert, de l’institut Dertosa i Núria Lorenzo Casadó, de l’institut Roquetes han estat les guanyadores dels Premis Recerca 2022, que convoca anualment el Consell Comarcal del Baix Ebre per promoure la investigació entre els alumnes de segon curs de batxillerat i cicles formatius de grau superior de la comarca.

El treball titulat ‘Aproximació a la vida quotidiana i activitats econòmiques del Port durant el segle XX’ Lleixà, ha guanyat el Premi Federico Pastor, àmbit humanístic, social i artístic, amb una investigació sobre com es vivia i quines feines es desenvolupaven al massís del Port durant el segle XX, bona part de les quals han desaparegut per deixar pas al turisme. L’estudiant del Dertosa ha rebut un premi de 750 euros i un trofeu, també s’ha entregat un diploma a l’institut Dertosa.

Pel que fa als finalistes del Premi Federico Pastor han estat Yassamine Astaff Ramouch de l’institut de Roquetes, amb el treball ‘La RSC a strategy or the hope for future generations‘ que tracta sobre com les empreses implementen la responsabilitat social corporativa i Hafida Hassan Khaffou, de l’institut de Roquetes, amb un treball dedicat a la història i la llengua amazic.

Enguany el premi Innocent Paulí, àmbit tecnològic, ha rebut un únic participant i el premi s’ha ajuntat amb el Pare Romanyà, àmbit científic. La guanyadora ha estat Núria Lorenzo, amb el treball ‘La cuina molecular’. Un treball que relaciona la química amb la cuina de manera entenedora i explica els processos químics que tenen lloc al cuinar. Lorenzo ha rebut un premi de 750 euros i un trofeu, també s’ha entregat un diploma a l’institut de Roquetes.

Quant als finalistes en l’àmbit científic-tecnològic han estat: Júlia Reverté, de l’institut de Deltebre amb el treball ‘Una llavor plena de vida’ que analitza quines són les varietats d’arròs més productives i Ariadna Li, també de l’institut Deltebre amb el treball ‘La papallona ferida’, que compara la visió de la medicina tradicional amb la visió holística i integrada del càncer d’úter.

En esta dissetena edició dels premis Recerca, que patrocina l’empresa Acciona, s’han presentat un total de 10 treballs d’alumnes de diversos instituts de la comarca. El jurat estava integrat per diversos representants de la comunitat educativa i el conseller comarcal d’Ensenyament, David Poy.

A l’acte de lliurament dels Premis Comarcals Recerca hi ha assistit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura; la representant d’Acciona, Helena Villagrasa i el conseller comarcal d’Ensenyament, David Poy, entre altres autoritats.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies