HomeCulturaUna Galeria d’art, entre oliveres i garrofers

Una Galeria d’art, entre oliveres i garrofers

Passejant entre oliveres i garrofers es pot gaudir d’obres artístiques de creadors nacionals i internacionals als afores de la Ràpita, al camí de Brusca. Arte Contemporary és una experiència cultural en un entorn natural d’unes 12 hectàrees de camp que dona visibilitat a artistes i comerços locals en un entorn rural.

L’art és present en tota la visita. Des de primera hora, el públic ja es troba amb un camí d’escultures diverses, un museu a l’aire lliure, que guia cap a una galeria interior d’art independent que, gràcies a les seues característiques, és una proposta apta per a tots els públics. Totes les creacions que s’hi mostren són expressions de temes independents, fetes amb diferents materials i amb la seua pròpia història, que, gràcies a un codi QR, es pot conèixer més a fons.

La galeria va ser fundada a principis d’any pels holandesos Rinus van de Sande i Aniet van Hoof, impulsors també del Broomhill Art Hotel and Sculpture Foundation de Devon, al Regne Unit. La parella tenia el propòsit de compartir la seua passió per l’art i la natura al delta de l’Ebre, zona que els va fascinar. El centre cultural, però, va més enllà de la visibilització d’artistes, entre els quals s’inclouen ebrencs com l’escultor de Deltebre Andreu Bertomeu Casanova i el tortosí Joan Escudé o l’artista rapitenca Marta Vidal Raez.

“L’objectiu és col·laborar amb l’entorn i crear sinergies amb les empreses i negocis locals, a més d’apropar l’art a tothom”, explica Jordi Lucea, director adjunt d’Arte Contemporary, que destaca la importància d’apropar l’art a tothom, amb continguts de qualitat, i de fer-ho també en zones com les Terres de l’Ebre, apostant per l’entorn rural.

“Igualment, cultivem els arbres. No és intrusiu ni incompatible el fet de tenir l’exposició i treballar el terreny. A més, els arbres donen molt de joc i ajuden a fer que l’activitat siga per a tots els públics, gent sola, jubilats o nens, que s’ho passen molt bé”, detalla el director adjunt, que remarca l’atractiu de la zona natural, del qual també es pot gaudir, un cop acabada la visita, a la terrassa situada sota una pineda, amb una beguda inclosa en el preu de l’entrada.

Activitats culturals i en família Durant uns mesos, els menors de 15 anys poden entrar de forma gratuïta a la galeria, els caps de setmana. Així, des de la galeria busquen apropar l’art a tothom i, especialment, al públic jove, per a fomentar la creativitat, el benestar emocional i les activitats a l’aire lliure. “Creiem que oferir esta possibilitat a les famílies és un bon incentiu perquè s’hi apropen i facen una activitat a l’exterior de forma conjunta”.

De cara a l’any vinent, segons avança el director adjunt, hi ha el propòsit de tirar endavant més propostes en este espai, com, per exemple, concerts, tasts de vins, presentacions de llibres o fins i tot esdeveniments amb food trucks. “Al final, és un centre cultural a l’aire lliure”, conclou.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 10 = 17

Últimes notícies