HomeCulturaLa recuperació d'una obra inèdita de Sebastià Juan Arbó de Joan Antoni...

La recuperació d’una obra inèdita de Sebastià Juan Arbó de Joan Antoni Forcadell guanya el premi Jordi Fontanet

Un projecte de recerca sobre una novel·la inèdita de l’escriptor Sebastià Juan Arbó s’emporta el Premi de Recerca Jordi Fontanet, que enguany celebra la seua tercera edició.

Amb “Recuperació i reconstrucció filològica d’una novel·la inèdita de Sebastià Juan Arbó”, el filòleg ampostí Joan Antoni Forcadell va rebre, este dimecres, el reconeixement al Millor projecte de recerca local, que es va atorgar a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d’Amposta.

El guanyador del Premi Jordi Fontanet, Joan Antoni Forcadell, deia que este reconeixement és un pas important cap al coneixement i la difusió de l’obra d’un autor tan important per a Amposta com va ser Sebastià Juan Arbó”, un escriptor que, tal com afegia Forcadell, “està despertant cada cop més interès entre la ciutadania del territori”. El jurat del premi va comptar amb persones tècniques en cultura, així com de l’Arxiu Municipal i del Museu de les Terres de l’Ebre.

Durant l’acte també es va presentar la publicació guardonada en l’anterior edició, “El somni trencat. Amposta: revolució, guerra i exili”, del periodista i expert en memòria històrica Andreu Caralt. “És el primer llibre que parla exclusivament de la Guerra Civil Espanyola, un recull d’històries personals d’este tros d’història de la nostra gent i ciutat”, declarava la regidora de Cultura, Inés Martí.

Per la seua part, Andreu Caralt detallava que “el llibre ha crescut en plena pandèmia, pel qual entrevistar-me amb les famílies i supervivents durant estos mesos tan durs va ser un regal”. A banda de la Batalla de l’Ebre, Caralt ha seguit la pista de fets que van tenir un pes important a la ciutat com la revolució anarquista, alhora que ha volgut centrar-se en les històries dels civils i els refugiats de guerra.

El Premi de Recerca Jordi Fontanet està donat amb 3.000 euros i té com a objectiu premiar un projecte de recerca original i inèdit referit a estudis cientificotècnics, històrics, mediambientals, geogràfics, econòmics, literaris, artístics, polítics, sociològics o d’especial interès per la ciutat.

L’ajuntament d’Amposta publicarà l’obra premiada i es reserva el dret de fer-ho de forma completa, en format paper o en suport digital. El guardó, que és de caràcter biennal, està dedicat a memòria de l’investigador i apassionat de la cultura Jordi Fontanet, el premi que duu el seu nom es va crear l’any 2017 amb l’objectiu de fomentar la investigació sobre la ciutat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 2 = 4

Últimes notícies

-->