HomeCulturaUna ruta literària virtual permet conèixer els autors i les novel·les inspirades...

Una ruta literària virtual permet conèixer els autors i les novel·les inspirades en la Terra Alta

La Terra Alta ha estat, al llarg dels anys, un territori d’inspiració per a novel·listes i escriptors del territori i també de la resta del país. Ara, una ruta literària virtual sorgida des de la biblioteca de Gandesa convida a conèixer la comarca a partir de les novel·les i els escriptors que s’han inspirat en la comarca. La biblioteca dedica cada mes d’enguany a un municipi de la Terra Alta, abordant les obres que s’hi han inspirat o els autors que l’han visitat, i no es descarta que aquesta ruta cristal·litzi properament en un esdeveniment cultural per a posar en valor les lletres a la comarca.

La biblioteca ja ha dedicat els primers quatre mesos de l’any a Arnes, Horta de Sant Joan, Prat de Comte i, este abril, al Pinell de Brai. Mitjançant les xarxes socials, des de la biblioteca donen a conèixer obres que estan relacionades en cada municipi i també altres detalls i curiositats de la vida dels autors. És el cas, per exemple, de Prat de Comte, on s’ambienta la novel·la A passes comptades, del dramaturg d’Aldover Valer Gisbert, que sorgix d’una història familiar. També és el cas de David Martí, que va consolidar-se com a escriptor amb Les bruixes d’Arnes o el cas d’Horta de Sant Joan, que ha inspirat obres marcades per l’estada de Pablo Picasso al municipi, com és el cas de L’estiu de l’amor, del periodista de Falset Toni Orensanz.

La directora de la biblioteca de Gandesa, Cinta Roldán, assegura que l’objectiu “és posar en valor la literatura de la Terra Alta i els seus autors, i també les obres on apareix el parlar, els costums i la forma de ser a la comarca”. El centre difon les publicacions i els seus autors per mitjà de les xarxes socials. A través d’imatges i petits escrits, la biblioteca dona a conèixer diferents autors i autores i les seues obres, destacant la seva relació amb la Terra Alta.
Durant este 2021 la ruta literària serà en este format virtual però, en un futur, no es descarta que puga cristal·litzar en un nou esdeveniment cultural amb l’objectiu de posar en valor la literatura terraltina.

Este mes d’abril, la ruta literària fa parada al Pinell de Brai, on destaca l’obra històrica i etnogràfica d’Antònia Serres, i també l’obra de Ramon Ber, dedicada al celler modernista del Pinell de Brai i l’arquitecte Cèsar Martinell, i a Daniel Martínez, que va compactar gran part de la història del Pinell de Brai i la catedral del vi.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 5 = 13

Últimes notícies