HomeInfraestructuresUna vintena de persones tallen la 'Carretera de la Vergonya' per demanar...

Una vintena de persones tallen la ‘Carretera de la Vergonya’ per demanar millores a la via

Una vintena de persones s’han manifestat aquest diumenge al matí a l’entrada de la denominada ‘Carretera de la Vergonya’, a la Ràpita (Montsià). La via comunica la localitat amb Poblenou del Delta i el Trabucador i té problemes estructurals. Els manifestants han fet un tall reivindicatiu per reclamar a la Diputació de Tarragona i als ajuntaments que posin fil a l’agulla després d’anys de promeses. El col·lectiu recorda que fa un any la Diputació va anunciar que el projecte d’obres hauria d’estar enllestit durant el primer semestre d’enguany. De moment, però, encara no està fet i no hi ha calendari d’actuacions. Segons la plataforma hi ha uns 40 accidents cada any, entre cotxes que surten de la via i cauen als arrossars, i petites topades.

Poca amplada dels carrils, vorals inexistents, vegetació excessiva o fins i tot trossos del lateral de la carretera que es desfà. Són alguns dels problemes de la T-2021 i que els membres de la plataforma han mostrat aquest diumenge. A banda, també han apuntat que la vegetació dificulta veure alguns senyals de trànsit i que a l’encreuament amb la TV-3408 no hi ha bona visibilitat. Per aquesta raó, simbòlicament han col·locat un mirall fet amb paper de plata. “Denunciem la precarietat de la via, que no té vorals i a molts llocs els petits vorals d’un pam estan trencats i hi ha forats“, ha expressat Josep Juan, portaveu de la plataforma.

Vorals ja” ha estat el lema de l’acció d’aquest diumenge, que ha recordat a la Diputació que té pendent de fer l’actuació. La via, però, és titularitat dels ajuntaments de la Ràpita i Amposta. Amb tot, també s’està pendent que el Departament de Territori aprovi el Pla Zonal de Carreteres. Juan ha lamentat que les administracions es posin d’acord per fer ampliacions de carreteres en altres indrets i no posin fil a l’agulla en aquest cas. “Haurien de buscar la manera de fer l’obra encara que el Pla Zonal no estigui aprovat”, ha dit.

El portaveu ha indicat que fins que no es millorin les condicions de seguretat de la via, no pararan. “Ja ha caigut prou gent als arrossars i segurament en seguiran caient. Ens hi va la integritat física i l’economia“, ha explicat. En aquest sentit, ha concretat que hi ha moltes persones que han punxat rodes i que hi ha hagut topades entre els retrovisors de vehicles que circulaven en sentit oposat. Alhora, “turísticament per la zona és un desastre”, ha afegit.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 72 = 81

Últimes notícies