HomeSocietatL’onada de calor fa que molts municipis de l'Ebre es plantegen obrir...

L’onada de calor fa que molts municipis de l’Ebre es plantegen obrir les piscines abans de l’habitual

L’arribada de l’estiu sempre significa que arriba el temps de traure el banyador i la tovallola de l’armari perquè s’inicia la temporada de bany. Les piscines, cada cop més, guanyen protagonisme entre els usuaris, i durant els mesos de juliol i agost s’omplen de gent que va a refrescar-s’hi, a trobar-se amb els amics o simplement a passar-hi la tarda.

Enguany, però, hi ha hagut un factor clau que ha fet que molts municipis de les Terres de l’Ebre prenguen la decisió d’avançar l’obertura de les seues piscines o s’ho plantegen de cara a propers estius, i és que la calor que ha fet estos últims dies ha batut xifres.

Ajuntaments com el de Móra d’Ebre han decidit que, a causa de l’onada de calor, la millor opció és que les piscines òbriguen abans del que feien habitualment. La regidora d’esports, María Rodríguez ha afirmat que “s’han d’aprofitar les piscines i rendibilitzar-les, ja que és una instal·lació que té un ús limitat a l’estiu, i no hi ha millor manera per a fer-ho que posar-la a disposició de tots els veïns i veïnes de Móra d’Ebre i, en especial, dels xiquets i xiquetes, que ja només fan jornada de matí a les escoles”.

Ja fa uns anys que el municipi obre les piscines abans del que s’espera, però enguany ha estat un cas excepcional, ja que les van obrir a principis de juny, i tot això ho van poder fer perquè al maig ja van preveure la idea que les piscines haguessen d’accelerar la seua reobertura, i van decidir dixar tots els preparatius enllestits a finals de maig.

Un altre dels pobles que ha pres esta iniciativa ha estat Flix, que ha decidit reobrir la piscina municipal un cop finalitzades les obres d’arranjament del terra. Les obres han consistit a arreglar 420m² de la superfície, que ja s’havia renovat anteriorment sense obtenir-ne bons resultats. En esta ocasió s’han utilitzat els materials fets principalment a partir de resines especials per a este tipus d’instal·lacions, que garantixen un bon segellat i que són resistents a les altes temperatures. “Normalment, obrim la piscina en finalitzar el col·legi, però enguany, com que vam canviar el terra del que és la platja de la piscina i es van acabar les obres abans d’hora, vam decidir tenir-les obertes ja. No vam decidir obrir la piscina per l’onada de calor; tanmateix, ja ens va anar bé tenir-les enllestides per a poder pal·liar la calor. El que sí que ens hem replantejat per a la temporada vinent és tenir l’opció d’obrir-les abans del que és habitual”, expliquen fonts de l’Ajuntament de Flix.

En canvi, molts altres pobles de la zona s’han vist submergits en l’onada de calor i no han pogut obrir les piscines, ja que estes es trobaven en obres, o simplement, no els ha donat temps de tenir tots els preparatius i manteniments enllestits per a poder encetar la temporada d’estiu.

Un d’estos casos és Paüls, que justament quan van arribar les altes temperatures es trobava finalitzant les obres dins del recinte de la piscina. “No vam poder obrir-les abans perquè no vam acabar les obres a temps per a poder obrir les piscines. Hi hem fet una sèrie de remodelacions, com ficar gespa i para-sols. Si no para de fer calor i continuen augmentant les temperatures com fins ara, de cara l’any que ve ens haurem de plantejar obrir-les abans”, explica el tècnic encarregat de la piscina.

El mateix cas que al Pinell de Brai, que justament durant els dies de màximes temperatures es trobaven pintant i acabant d’enllestir la piscina, fet que els va impossibilitar l’opció de poder obrir-les abans d’hora. “La nostra intenció era obrir abans, però no vam poder, així i tot, sí que ho farem de cara l’any que ve”, declara l’alcaldessa del Pinell, Eva Amposta.

Altres municipis, com Tivenys, sí que es van plantejar la idea d’obrir les piscines abans, però a causa d’altres activitats municipals realitzades al poble no van poder organitzar els preparatius per a tenir enllestida la piscina a temps, ja que s’hi han de preparar tots els abonaments, posar en marxa la pàgina web per a comprar les entrades, coordinar la brigada, fer els tractaments corresponents de l’aigua…

A causa de la desestacionalització de les onades de calor i l’allargament, per davant i per darrere, de les condicions meteorològiques estivals, és molt probable que molts ajuntaments comencen a tenir clar que, per a l’any que ve, es veuran obligats a obrir-les abans, i això significa més despesa i començar amb tots els preparatius d’enllestiment de la piscina molt més prompte.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies