HomeSense categoriaUnió de Pagesos demana al Ministeri d'Hisenda que agiliti el retorn de...

Unió de Pagesos demana al Ministeri d’Hisenda que agiliti el retorn de l’IVA als empresaris agraris

Unió de Pagesos demana al Ministeri d’Hisenda que agilitzi el retorn anual de les deduccions de l’Impost del Valor Afegit (IVA) als empresaris agraris amb l’objectiu de facilitar la liquiditat “en un moment en el qual cal evitar qualsevol fre a la producció alimentària”. L’IVA deduïble és la quota de l’IVA que un professional o empresari pot recuperar per l’adquisició de béns i serveis relacionats en exclusiva amb la mateixa activitat econòmica. Segons el sindicat agrari, el fet que els pagesos professionals puguin percebre aquestes deduccions amb la màxima celeritat els permetrà recuperarà el percentatge de l’IVA per les compres de factors de producció del darrer any, tals com fertilitzants, adobs, gasoil, productes o fitosanitaris.

Unió de Pagesos remarca que el dret a deduir l’IVA facilita la liquiditat de l’activitat econòmica a través d’uns diners que tornen al professional o a l’empresari i que l’Estat no el retingui més del compte “repercuteix, avui més que mai, en la continuïtat de les activitats agrícoles i ramaderes”.

En el context de crisi sanitària i confinament a causa del coronavirus de la covid-19, el sindicat insisteix que la pagesia és “la peça determinant per proveir la població de productes frescos i de proximitat”. “Els productors necessiten treballar amb la màxima normalitat per seguir complint l’objectiu de subministrar aquests aliments als ciutadans”, segons Unió de Pagesos.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

65 + = 71

Últimes notícies