HomeEconomiaUnió de Pagesos reclama que el Ministeri d'Agricultura assumisca el 50% dels...

Unió de Pagesos reclama que el Ministeri d’Agricultura assumisca el 50% dels ajuts del pla de xoc per les gelades

Unió de Pagesos traslladarà aquest dijous a la tarda a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, la necessitat que el Ministeri d’Agricultura es faça càrrec del 50% de l’import total dels ajuts del pla de xoc acordat amb el Govern per pal·liar els efectes de les gelades de principis d’abril en fruita dolça i ametlla.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ja es va comprometre a assumir el 50% restant dels ajuts. Unió de Pagesos també demanarà a Gay que intercedisca davant del Ministeri per tal que l’organització agrària puga traslladar, en una reunió amb els seus responsables, aquesta petició, així com altres mesures.

Unió de Pagesos es va reunir el 6 de maig a Lleida amb diputats al Congrés d’ERC, PSC i PDeCAT; el 13 de maig amb Junts, i té pendents reunions amb En Comú Podem i la CUP per fer-los arribar les demandes de l’organització pels efectes de les gelades a les explotacions amb l’objectiu que les traslladen a la cambra i al govern estatal. El 10 de maig també es va reunir amb el subdelegat del govern de l’Estat a Tarragona.

Acció Climàtica va assolir el compromís, en el marc de la Taula Agrària celebrada el 19 de maig, a posar en marxa un pla de xoc per a les explotacions afectades per les gelades, tot i que l’import total encara no es coneix perquè es fixarà en funció de les dades finals de collita i afectació per tipus de conreu.

Unió de Pagesos va demanar un ajut directe de 4.500 euros per hectàrea per a la pagesia professional de fruita dolça afectada, tenint en compte que la caiguda de producció en fruita de llavor serà d’entre el 50% i 60% i en fruita de pinyol, del 80% de mitjana a tot Catalunya, amb uns 450 milions d’euros de pèrdues econòmiques estimades. Quant a l’ametlla, l’organització agrària va reclamar ajuts directes de 1.800 euros per hectàrea per als ametllers de reg i de 660 euros per hectàrea per als de secà. La pèrdua de collita d’ametlla s’acostarà al 90%, amb una davallada de producció de més de 23.000 tones i una pèrdua econòmica de 19,4 milions d’euros.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 4 =

Últimes notícies

-->