HomeEducacióVídeo · Prop de 500 persones participen en la 5a Jornada d'Emergències...

Vídeo · Prop de 500 persones participen en la 5a Jornada d’Emergències de Terres de l’Ebre

Prop de 500 persones participen en la 5a Jornada d’Emergències de Terres de l’Ebre que s’han celebrat al Pavelló Firal de Tortosa i al Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili durant dos dies.

Les jornades organitzades conjuntament amb l’Institut de l’Ebre, tenen com a objectiu donar a conèixer els protocols sanitaris d’emergències i donar valor a la formació d’alumnes del CFGM en Tècnic d’Emergències Sanitàries, a través d’una oferta formativa on s’inclouen tallers pràctics, ponències i taules rodones en què es tracten diversos temes d’actualitat. Així com una posada en escena a través d’un simulacre d’Incident de Múltiples Víctimes IMV.

El SEM ha estat l’encarregat de vetllar per un contingut científic de qualitat, liderat per un comitè integrat per tècnics, infermers i metges de l’àmbit de l’atenció hospitalària i prehospitalària, apostant per la gestió de l’emergència des d’una visió multidisciplinària.

Enguany també s’ha ofert una exposició de vehicles i material específic d’emergència, i s’han organitzat 2 campionats per posar a prova les habilitats en situacions de suport vital bàsic i de suport vital avançat.

Un dels plats forts de la jornada ha estat el simulacre d’incidents de múltiples víctimes on s’ha mostrat als assistents, la gestió i quins són els diferents processos d’actuació en un incident amb múltiples víctimes.

L’activitat ha comptat amb la participació de Protecció Civil, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i altres cossos d’emergència.
Durant l’exercici s’ha posat a prova la gestió del nou protocol de Protecció Civil, l’APCAT, protocol d’atenció a les persones davant d’emergències greus.

En total hi han participat 60 professionals dels diferents cossos d’emergències i uns 30 figurants.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 29 = 38

Últimes notícies