HomeSocietatVuit cuiners que reuneixen deu estrelles Michelin desfilen per l’escenari de GastroEbre...

Vuit cuiners que reuneixen deu estrelles Michelin desfilen per l’escenari de GastroEbre a Horta de Sant Joan

GastroEbre, aquesta iniciativa que reuneix a centenars d’expert de la cuina a Horta de Sant Joan,  ha iniciat la prmiera de les seves jornades de treball amb la sessió a quatre mans Cuina del territori amb productes de proximitat, a càrrec de Jeroni Castell del Restaurant Les Moles d’Ulldecona i Pere Arpa del Restaurant Ca l’Arpa de Banyoles, ambdós reconeguts amb una estrella Michelin. Han fet una tàndem perfecte mostrant productes destacats de cada territori. En Jeroni ha fet bandera de la cabra hispànica, la qual es va extingir durant el segle passat, però actualment s’està recuperant a la zona del Parc Natural dels Ports.

Els ha seguit la sessió magistral de Joan Roca, El Celler de Can Roca (Girona) 3* Michelin. La ponència de Joan Roca, sota el títol Emprenent des de les arrels ha fet un recorregut des dels plats més emblemàtics des dels inicis del Celler fins als plats actuals fruit de les gires mundials que han realitzat els darrers anys, on han intercanviat productes i experiències amb cuiners locals de cada país.

La tarda ha omplert d’olors la sala principal del Celler Les Vinyes del Convent, amb una bateria de 3 sessions intenses de cuina en directe a càrrec de grans professionals. La primera sessió ha reunit 3 estrelles de les Terres de l’Ebre i el País Valencià. Fran López de Villa Retiro (Xerta), Miguel Barrera de Cal Paradís (Vall d’Alba) i Raul Resino del restaurant que porta el seu nom a Benicarló.

Els tres xefs han elaborat diverses receptes dels seus menús degustació, donant protagonisme als productes del territori: canuts (navalles del Delta), ostres, anguiles,… i com no, un producte que no podia faltar a GastroEbre 2018, l’arròs, que cadascú ha presentat amb una versió diferent i personal.

Tot seguit, la Fundació Alícia que ha pres el relleu amb una sessió sobre els olis de la Terra Alta a càrrec d’Ariadna Boixader, investigadora, i del cuiner Marc Puig-Pey.

I per tancar la primera jornada de GastroEbre, Vicent Guimerà de l’Antic Molí (Ulldecona) i Joel Castanyé de La Boscana (Bellvís), ambdós amb 1* Michelin, han dut a terme la sessió Cuina contemporània de vora mar i interior.

Les jornades destaquen per la proximitat en tot moment dels cuiners amb el públic assistent, un dels grans atractius de GastroEbre, permetent la interacció entre ponents i assistents.

Les sessions del dia d’avui han donat espai a professionals de diversos indrets del territori català, donant màxim protagonisme als cuiners de Terres de l’Ebre, i els seus productes: ostres, canuts, arròs de la DOP Delta de l’Ebre, oli DOP Ebre – Montsià i oli DOP Terra Alta,… Han passat per l’escenari de GastroEbre 8 cuiners que reuneixen 10 estrelles Michelin.

Un cop finalitzada la vessant professional i més divulgativa, el focus s’ha traslladat al Restaurant Miralles d’Horta de Sant Joan per celebrar el tradicional Sopar amb Estrelles.

Un menú únic que han creat els cuiners amb estrella Joel Castanyè, de La  Boscana (Bellvís); Jeroni Castell, de Les Moles (Ulldecona); Vicent Guimerà, de l’Antic Molí (Ulldecona); Fran López, de Villa Retiro (Xerta); Francesc Rovira, de la Fonda Xesc (Gombrèn), junts reuneixen 5 estrelles Michelin.

Els acompanyaran Salvador Miralles de l’Hotel Restaurant Miralles (Horta de Sant Joan) que acull el sopar en el seu establiment i oferirà els aperitius. La Iolanda Bustos, de La Calèndula (Regencós) com a cuinera convidada, clourà l’àpat amb el seu postres basat amb les flors.

Un sopar que reuneix 5 estrelles Michelin que han creat un sopar únic per a 130 comensals.

La jornada d’aquest dimarts començarà a les 10h del matí a Les Vinyes del Convent amb un potent programa. Passaran per l’escenari grans professionals com Carles Gaig del Restaurant Gaig (Barcelona) 1* Michelin, Francesc Rovira de la Fonda Xesc (Gombrèn) 1* Michelin, Iolanda Bustors del Restaurant La Calèndula (Regencós), Jordi Butrón d’Espai Sucre (Barcelona) i Salvador Miralles com a ambaixador del territori.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

77 + = 80

Últimes notícies