HomeOcupacióAlcanar reforça el servei de neteja viària amb la incorporació de quatre...

Alcanar reforça el servei de neteja viària amb la incorporació de quatre persones

L’Ajuntament d’Alcanar, mitjançant el programa «Formació i treball» que desenvolupa el Consell Comarcal del Montsià, ha incorporat tres treballadors i una treballadora al servei de neteja viària del municipi. Aquestes quatre persones del municipi, que s’han incorporat el dia 1 de juny, reforçaran la neteja manual dels carrers del nucli urbà d’Alcanar.

Amb una temporalitat de 12 mesos, els contractes de treball s’emmarquen en les línies de persones aturades majors de 52 anys, de llarga durada i perceptores de la renda garantida. Tanmateix, el programa Treball i Formació està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu i el Ministeri de Treball i Economia Social.

“Amb aquest programa reforcem la neteja dels carrers del municipi, una de les prioritats del pla de govern que estem impulsant des de diferents línies”, explica l’alcalde, “i a la vegada afavorim la inserció laboral, empoderem i millorem l’ocupabilitat de persones d’Alcanar perquè puguen afrontar una recerca de feina amb més èxits quan finalitzen els seus contractes de treball amb l’Ajuntament”.

Per la seua banda, la regidora responsable de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis, Ivette Fibla, comenta que “hi ha llocs on la màquina agranadora no pot accedir per a dur a terme les tasques;  és clau comptar amb operaris de neteja per a poder realitzar de forma manual l’escombrat i el buidatge de papereres”. A més dels emplaçaments de difícil accés, el servei de neteja manual s’intensificarà en les zones amb més afluència de persones. En aquest sentit la regidora destaca:  “Una persona treballarà a dedicació completa al nucli de les Cases, i les altres tres a zones concretes d’Alcanar: el nucli antic, l’eix comercial i la zona escolar i de parcs infantils”.  D’aquesta manera, es pretén garantir que la neteja puga ser diària de dilluns a divendres i es reforça la tasca de la màquina agranadora.

Tots els treballadors i treballadores que formen part del programa rebran una formació sobre prevenció de riscos laborals. El propòsit principal d’aquest projecte és fomentar l’ocupabilitat de persones inscrites al SOC com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO), aturades de llarga durada (Línia PANP); persones de cinquanta-dos anys o més que estiguin en situació d’atur (Línia MG52); i persones destinatàries de la renda garantida a la ciutadania (Línia PRGC).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies