HomeSocietatEl Consell General de Cambres exigix desenvolupar amb urgència un Pla de...

El Consell General de Cambres exigix desenvolupar amb urgència un Pla de protecció del Delta

La Comissió d’Ordenació de Territori del Consell General de Cambres de Catalunya es va reunir el 26 de maig a Deltebre i va acordar donar suport per unanimitat a la Taula de Consens pel Delta -on hi ha representats els ajuntaments i els regants- i demanar a les autoritats competents, “nacionals i internacionals”, que es reconega el delta de l’Ebre com un dels espais europeus més amenaçats per l’emergència climàtica, que “afecta tant els seus sistemes naturals com el sistema socioeconòmic deltaic, la protecció del qual demana mesures urgents a curt, mitjà i llarg termini”.

Les cambres consideren, a través d’un manifest, que és inajornable la necessitat de “desenvolupar” un Pla de Protecció del Delta de l’Ebre, prenent com a orientació estratègica les mesures recollides al document ‘La problemàtica del delta de l’Ebre enfront de la regressió i la inundació’. Propostes d’actuacions consensuades des del territori, de la Taula de Consens pel Delta. Es tracta de l’anomenat Pla Delta.

En conseqüència, reclamen que es mobilitzen “els recursos necessaris per a portar a terme este Pla i, així, protegir el delta de l’Ebre enfront dels desafiaments presents i futurs de l’emergència climàtica”.

Els membres de la Comissió d’Ordenació del Territori del Consell de Cambres van visitar la platja de la Marquesa de Deltebre, un dels punts més vulnerables de l’hemidelta nord, acompanyats pels alcaldes de Deltebre i Sant Jaume, Lluís Soler i Joan Castor Gonell, i es van reunir amb representants de la Taula de Consens.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 87 = 92

Últimes notícies