HomeCulturaAmposta declararà Bé Cultural d’Interès Local les antigues ruïnes de Santa Susanna

Amposta declararà Bé Cultural d’Interès Local les antigues ruïnes de Santa Susanna

El ple de l’Ajuntament d’Amposta va aprovar, per unanimitat, l’inici d’expedient per a declarar Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) la zona coneguda com les antigues ruïnes de Santa Susanna, un espai que forma part de la recuperació de la façana fluvial.

L’alcalde, Adam Tomàs declarava que “les ruïnes de Santa Susanna formen part de la recuperació de la façana fluvial, un projecte que per a nosaltres és molt important i ambiciós quant a creació d’un atractiu turístic a la ciutat”, afegint que “tenim un projecte que permetria dur a terme excavacions a la zona i convertir-la en un espai visitable, una petita part de tota aquesta feina que estem fent a la façana fluvial”.

Segons Tomàs, tenen previst que els treballs a la zona de Santa Susanna costen uns 300.000 euros, pel qual el fet de declarar l’espai com a BCIL seria una garantia al moment de sumar-se a les diferents subvencions i ajudes. A més, la zona coneguda com Santa Susanna forma part d’un conjunt més gran –del Pont Penjant a l’antiga enclusa del canal navegable de Carles III–, que s’està treballant amb el Departament de Cultura per declarar Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

El ple també va aprovar una modificació de pressupost per suplement de crèdit per valor de 136.000 euros, cosa que permetrà tirar endavant millores i altres treballs de conservació al cementiri municipal, a l’Escola Consol Ferré, al mercat municipal i, entre altres, als edificis municipals. En estos últims, concretament, per dur a terme la remodelació del vestíbul de l’Ajuntament, a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), fet que millorarà el servei d’atenció al públic que es fa al consistori.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 60 = 65

Últimes notícies