HomeSense categoriaAmposta incorpora 14 nous pisos al parc d’habitatges públics

Amposta incorpora 14 nous pisos al parc d’habitatges públics

Amposta disposa de catorze habitatges públics més. L’Ajuntament i la Fundació Hàbitat3 han signat un conveni de col·laboració segons el qual esta fundació del tercer sector posa a disposició de l’Ajuntament els catorze habitatges d’un bloc de pisos que ha adquirit al carrer General Prim, després que el consistori no exercís el seu dret de tempteig i retracte quan el bloc en qüestió va sortir a la venda. “La idea inicial que teníem nosaltres com a administració local era adquirir aquest bloc exercint el nostre dret de tempteig i retracte, però durant el procés va sortir la possibilitat d’establir esta col·laboració amb la fundació i de seguida ens vam alinear per a treballar conjuntament”, destaca l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, “establint una nova manera de gestionar habitatge públic”. “A Amposta tenim habitatges socials gestionats directament per l’Ajuntament; habitatges públics gestionats per l’Agència Catalana de l’Habitatge i ara tindrem estos, propietat de la Fundació Hàbitat3 i gestionats també per l’Ajuntament”, explica Tomàs, tot posant en valor el fet que l’Ajuntament d’Amposta està liderant les polítiques d’habitatge públic a les Terres de l’Ebre i també el conjunt de la demarcació de Tarragona. “Amb la suma d’estos 14 pisos, Amposta ja tindrà un parc d’uns 120 habitatges públics”, ha afegit l’alcalde.

Des d’Hàbitat3, el seu director, Xavier Mauri, ha volgut destacar el fet que estos 14 habitatges públics seran els primers que la seua fundació gestiona a les Terres de l’Ebre i el primer bloc que adquirix de forma completa al conjunt del país. “Actualment estem gestionant uns 500 habitatges, la majoria a l’àrea metropolitana, i la nostra missió és poder oferir habitatge públic a tot Catalunya, per això estem molt satisfets amb este acord”, ha afegit.
Borsa d’habitatge Estos catorze pisos, que està previst que estiguen disponibles per a ocupar a l’abril del 2020, es cobriran amb el registre de demandants d’habitatge que disposa l’Ajuntament d’Amposta. Els requisits per a inscriure’s al registre estan disponibles a l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament.

Cinc anys d’experiència Amb cinc anys d’experiència en el tercer sector, la Fundació Hàbitat3 ha rebut este 2019 un premi de l’ONU Habitat a la millor iniciativa a la promoció de l’habitatge. És el primer cop que una entitat catalana o de l’Estat espanyol rep este reconeixement en els darrers 35 anys. 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies