HomeSocietatAmposta se suma a la campanya ’Nadal Inclusiu! Un Nadal per a...

Amposta se suma a la campanya ’Nadal Inclusiu! Un Nadal per a tu i per a mi’

L’Ajuntament d’Amposta es tornar sumar a la iniciativa ’Nadal Inclusiu! Un Nadal per a tu i per a mi’. L’objectiu? Que totes les xiquetes i xiquets puguin gaudir de les activitats nadalenques de la mateixa forma. És per això, que en el marc de les activitats infantils nadalenques hi haurà activitats adaptades a infants amb diversitat funcional, perquè tothom pugui gaudir de l’oci. “Donarem així visibilitat als diferents col·lectius per crear consciència social, dirigint-nos cap a una societat més inclusiva i que conviu amb la diversitat“, diu la regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré.

En què consisteix la campanya

Les persones que necessitin gaudir de l’activitat adaptada, només cal que s’adrecin a les persones encarregades de les activitats, que aniran identificades, per a poder accedir a la cua ràpida. Una cua inclusiva en els diferents actes infantils nadalencs per les nenes i nens amb diversitat funcional tant física com psíquica, i així tots podran gaudir en igualtat de les festes de Nadal.

Aquestes diversitats funcionals poden ser:

  • Permanents, identificades amb el carnet oficial de discapacitat.
  • En tràmit, identificades amb algun document de l’elaboració del diagnòstic.
  • Puntuals, identificades amb un informe mèdic.

Una campanya necessària

Els motius de la campanya són els següents:

  • Perquè l’espera és inviable o angoixa molt més a nenes i nens amb diversitat funcional (TEA, malalties rares, mobilitat reduïda…).
  • Per l’excés d’estímuls: Sorolls, olors, llums, temperatures, concentració de gent… tot això durant períodes de temps prolongats pot portar a una SOBRECÀRREGA SENSORIAL i impedir l’accés i poder xalar.
  • Perquè a vegades no poden expressar-se amb claredat o comunicar-se, això pot desencadenar episodis de crisis difícils de gestionar, epilèpsia, etc.
  • Per la seva condició física/motora.

Drets

Totes les nenes, nenes i les seves famílies tenen dret a poder gaudir de l’oci, la cultura i les festes, com a qualsevol altra persona. Es tracta d’equitat, si adaptem els espais, els esdeveniments… per a la població amb diversitat funcional, aconseguirem el principal objectiu d’aquestes festes: Que totes les persones gau. deixin de la màgia nadalenca.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies