HomeUrbanismeBítem ja disposa del projecte de rehabilitació integral del Mas del Bisbe...

Bítem ja disposa del projecte de rehabilitació integral del Mas del Bisbe per a poder-ne continuar la recuperació

L’Ajuntament de Tortosa i l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bítem ja han enllestit la redacció d’un pla per a la recuperació de tot el complex del Mas del Bisbe. El projecte preveu la consolidació de les edificacions existents, la reconstrucció de la porticada situada a l’extrem nord del complex, que va desaparèixer fa dècades, així com la rehabilitació de l’antiga capella romànica i l’obertura de la sala capitular per a diferents usos. Així mateix, l’actuació també contempla la recuperació dels espais exteriors, on hi ha una important zona enjardinada, una antiga sénia o la zona de safarejos, entre altres elements.

Una vegada definit el projecte, la voluntat del consistori i de l’EMD és poder continuar les actuacions tan prompte com es puguen disposar dels recursos necessaris. Per este motiu, han presentat el projecte al Programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics de les Comunitats i Ciutats Autònomes (PIREP), que s’inclou dins del programa dels fons europeus Next Generation. En total, la subvenció demanada ascendeix a 2.058.147,11 euros, que permetrien executar les actuacions programades.

Foto: Cedida

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que el consistori està a l’espera de la resolució d’estos fons per a saber si el municipi podrà tindre el suport dels fons europeus. Si finalment no arribessen estos recursos, Roigé ha remarcat el compromís per anar fent les actuacions per fases, acollint-se a totes les línies de finançament que siguen possibles. En este sentit, l’alcaldessa-presidenta de l’EMD de Bítem, Lourdes Domènech, ha destacat l’aportació de 150.000 euros que la Diputació de Tarragona va aprovar la setmana passada per a continuar els treballs de consolidació de les estructures actuals del Mas del Bisbe. Domènech ha agraït esta aportació, juntament també amb els 250.000 euros que arribaran a Bítem a partir de l’esmena als pressupostos generals de l’Estat presentada pel diputat i exalcalde de Tortosa, Ferran Bel, per a poder finalitzar la construcció del casal de jubilats.

Al 2019, l’Ajuntament de Tortosa va adquirir el Mas del Bisbe, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), després d’arribar a un acord amb el Bisbat de Tortosa, fins aleshores propietari de l’immoble. El cost de l’adquisició va ser de 137.400 euros, repartit en quatre anualitats que l’Ajuntament ja ha acabat de fer efectives. L’arquitecte redactor del projecte, Xavier Pallejà, ha explicat que algunes zones de l’edificació presenten una situació complicada, que fa necessàries les actuacions de rehabilitació. En este sentit, des del 2019, l’Ajuntament hi ha dut a terme diverses actuacions per a consolidar les estructures existents i per a adequar-ne l’entorn.

Foto: Cedida

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

52 + = 61

Últimes notícies