HomeGastronomiaBot acull una jornada tècnica d’innovació en la cuina del corder i...

Bot acull una jornada tècnica d’innovació en la cuina del corder i cabrit de la Terra Alta

Bot va acollir ahir dimarts, 14 de novembre, una jornada tècnica d’innovació en la cuina del corder i del cabrit de la Terra Alta. La sessió va estar organitzada pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, amb la col·laboració de Treball a les Comarques – Terra Alta Més en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica 2023.

La jornada, celebrada a l’alberg rural Lo Molí de Bot, va servir per donar a conèixer com optimitzar l’aprofitament del corder i del cabrit en la restauració per poder-lo incloure a la carta dels establiments a preus competitius i incorporant tècniques d’elaboració innovadores. Al mateix temps, la sessió va incidir en la millora de l’argumentari de venda dels pastors i en la transferència de coneixement als productors en relació al producte. D’aquesta manera, s’afavoreix l’intercanvi de coneixement i l’exploració d’oportunitats entre productors i elaboradors del sistema agroalimentari català, ja que es generen connexions entre tots els implicats.

La consellera comarcal de Joventut i Ruralitat, Eva Amposta, que va donar la benvinguda als assistents, va destacar la importància dels productes de proximitat i de la Terra Alta, especialment el corder, i de com es pot donar un valor afegit a tots aquests productes.

La jornada va finalitzar amb una demostració d’elaboració de plats elaborats amb parts del corder que no s’utilitzen habitualment i la presentació de producte de cinquena gamma, que va anar a càrrec de la Fundació Alícia Alimentació i Ciència FP i es va acompanyar de vi de Bot, gentilesa de l’ajuntament del municipi.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 5 =

Últimes notícies