HomeCiènciaCientífics de la URV creen càpsules biodegradables per als productes de neteja...

Científics de la URV creen càpsules biodegradables per als productes de neteja i la cura personal

Un projecte del grup de recerca  Memtec, del departament d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV), desenvolupa càpsules per a productes de neteja i higiene personal que es biodegraden ràpidament, un cop han fet el seu ús. L’equip col·labora amb empreses multinacionals per millorar l’encapsulació de detergents, cremes, sabons i altres components actius.

Preparen càpsules de diversos tipus segons les necessitats, per exemple, que reaccionen amb la llum, que tinguen estabilitat, que prolonguen un perfum o que s’adherisquen als teixits. De moment, la recerca es fa a gran escala i un cop es comprove la degradació, es reduiran a escala real amb els mateixos efectes.

El projecte estudia la degradació de grans càpsules per manipular-les millor i poder-les caracteritzar i utilitzen un colorant blau com a agent blanquejador. Després, un cop comprovat que aquestes noves macrocàpsules es biodegraden, en reduiran la mida i es podran introduir al mercat. L’objectiu és contribuir a reduir l’emissió de plàstics al medi ambient amb aquestes microcàpsules basades en polímers naturals que es poden degradar fàcilment.

La normativa europea s’ha tornat molt més estricta amb les microcàpsules, que acostumen a ser de plàstics i que un cop alliberen el component actiu es degraden amb molta dificultat i acaben a les aigües residuals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 1 =

Últimes notícies