HomePolíticaMeritxell Roigé reivindica la reducció de l’endeutament i la rebaixa de la...

Meritxell Roigé reivindica la reducció de l’endeutament i la rebaixa de la pressió fiscal

L’alcaldessa de Tortosa i candidata a la reelecció, Meritxell Roigé, ha fet balanç este matí de les diferents polítiques fiscals impulsades pel seu govern. Roigé ha destacat que “el nostre compromís quan vam entrar a l’Ajuntament era reduir l’endeutament i aquest mandat hem aconseguit una reducció neta de l’endeutament de 7,5 MEUR tot i haver viscut el període de major inversió de la història”.

L’alcaldessa també ha posat en valor la reducció de la pressió fiscal. “Hem impulsat una reducció estructural dels impostos i la congelació de les ordenances fiscals tot i l’increment de l’IPC, i ho hem fet en els moments més complexes, durant una pandèmia”, ha recordat Meritxell Roigé, destacant la reducció directa d’alguns tributs com l’IBI o la taxa d’escombraries i que el fet de congelar els impostos tot i l’increment de l’IPC ha suposat un estalvi als conciutadans del 30%. No obstant, tot i aquestes rebaixes fiscals hem incrementat un 15% la recaptació amb una important campanya de regularització i d’inspecció, sota la màxima que si tots paguem, tots paguem menys”, ha remarcat.

Pel que fa a les taxes i preus públics l’alcaldessa ha recordat la primera hora gratuïta de zona blava utilitzant l’APP, també les bonificacions al transport públic, on en bitllet senzill costa només 0,42 € i segons l’IRSC es pot arribar a rebaixar fins als 20 cèntims, així com diferents exempcions per persones a l’atur, tarifes reduïdes i tarificacions socials en la taxa d’escombraries, la tarifa de consum d’aigua, les visites i entrades a equipaments culturals i turístics, els preus públics de les Escoles Municipals de Música i Teatre i els abonaments al complex esportiu WIN, entre d’altres.

Roigé també ha recordat que aquest mandat s’ha finalitzat amb el pla d’ajust i que el seu govern també s’ha caracteritzat per un període de pagament a proveïdors molt baix, de 14,38 dies i per l’extrajudicial més baix de la història: de tan sols 36.366,22 €.

Junts per Tortosa ha volgut contraposar el seu model “eficient” amb el “desgovern” del tripartit. I és que quan a Tortosa van governar els socialistes es va incrementar l’endeutament en 17,6 MEUR, en 8 anys es va incrementar un 87,52% la taxa d’escombraries i un 53,43% l’IBI, l’extrajudicial superava els 2 MEUR i es pagava a més d’un any vista. A més Roigé també ha alertat que “quan aquests partits lideren administracions supramunicipals les deixen molt més endeutades de com se les van trobar”. “Les polítiques fiscals són un dels temes que molts partits passen per alt, segurament perquè no tenen cap proposta a explicar i perquè quan van governar en un passat no van destacar per ser gaire solvents”, ha etzibat Roigé, que ha defensat que “Junts per Tortosa creiem que una bona i eficient política fiscal és imprescindible per continuar fent avançar la ciutat, volem continuar treballant en aquesta línia”.

En la línia de construir una ciutat més eficient Junts per Tortosa també vol continuar aproximant l’Ajuntament a la ciutadania mitjançant institucions com el regidor de barri, els consells de participació ciutadana i l’aplicació de les noves tecnologies, elaborar un nou Pla d’Actuació Municipal (PAM), facilitant el seguiment per part de la ciutadania, implementar l’administració electrònica de forma integral a tots els serveis municipals i reforçar els continguts en línia del web municipal així com les xarxes socials.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

54 + = 57

Últimes notícies