HomeCulturaCultura destina gairebé 4 MEUR a impulsar les arts visuals

Cultura destina gairebé 4 MEUR a impulsar les arts visuals

CATALUNYA // El departament de Cultura destinarà gairebé 4 milions d’euros a impulsar les arts visuals a Catalunya aquest 2020. Segons un comunicat difós aquest dissabte, ha posat en marxa diversos programes “adreçats a creadors, associacions i ens municipals amb la voluntat de posar en valor aquest àmbit dins del sector cultural” per tal “d’acostar les pràctiques artístiques contemporànies a la ciutadania arreu del territori”. Ho farà a través de “set línies d’ajuts de promoció de l’àmbit d’arts visuals, el suport als vuit Centres Territorials del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya, el programa d’exposicions itinerants i les adquisicions d’obres d’art per a la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani”.

Concretament ha creat subvencions per a projectes de caràcter professional en l’àmbit de les arts visuals i ajudes per a programacions estables d’activitats culturals de caràcter professional en l’àmbit de les arts visuals. A més ha impulsat beques per a la recerca i la innovació, beques per a la formació i el perfeccionament, subvencions per a projectes artístics que articulin els sectors professionals en els àmbits de les arts escèniques, la música i les arts visuals, subvencions per a les activitats dels centres de creació i producció d’arts visuals de caràcter professional en equipaments de titularitat pública i subvencions a l’organització d’activitats de difusió de les arts visuals i arts escèniques a través de festivals, cicles i esdeveniments

Més enllà de les línies de subvencions, la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques dona suport als vuit Centres Territorials (AV3) del nou Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya, aprovat per decret recentment, que anirà encapçalat pel MACBA. El Decret del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya vol vertebrar i institucionalitzar les Arts Visuals a Catalunya donant a aquest àmbit una dimensió més àmplia i consolidar les col·laboracions entre els diferents espais, centres i museus. De fet, el propòsit d’aquest decret “és garantir l’equilibri territorial, especialment de les pràctiques artístiques contemporànies i la màxima qualitat artística, tècnica i professional”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 49 = 59

Últimes notícies