HomeOpinióDillums del Forn de la Canonja

Dillums del Forn de la Canonja

Una de les iniciatives d’èxit dels darrers anys a les Terres de l’Ebre és, en la meva opinió, la dels Dillums de l’Art al Forn de la Canonja, una tertúlia cultural que té lloc a tocar de la catedral de Tortosa, que ha arrelat amb força i que cada primer dilluns de mes reuneix escriptors, artistes de qualsevol de les branques de l’art, fotògrafs, músics, ceramistes… i, en general, qualsevol persona interessada en algun aspecte de la cultura.

És la tertúlia cultural per excel·lència d’aquestes comarques. Els assistents poden compartir records, històries, projectes, objectius, emocions, il·lusions, inquietuds.

Hi acudeixen persones de la mateixa ciutat i de totes les poblacions de les Terres de l’Ebre, a les quals se sumen sovint vinguts del Maestrat i, de tant en tant, alguns de llocs més llunyans. Oberta a tothom que hi desitgi assistir, és la tertúlia cultural per excel·lència d’aquestes comarques. Els assistents poden compartir records, històries, projectes, objectius, emocions, il·lusions, inquietuds. En cadascuna de les sessions alguns tenen l’oportunitat de presentar breument un projecte, llegir una de les seves poesies o unes reflexions, interpretar una de les seves creacions musicals, etc. Es dona també informació sobre activitats culturals a la zona. Tot això amb l’acompanyament d’un menú sorpresa en cadascuna de les trobades i que fa el restaurant com una contribució a la creació, en aquest cas gastronòmica.
Una de les característiques d’aquests Dillums és la frescor de la seva fórmula, sense guions previs ni línies preestablertes, facilitant la relació, l’intercanvi d’experiències i l’amistat. I, en conseqüència, també més elements per a la creativitat personal. 

Ho vaig conèixer fa només uns mesos i, per motius obvis de residència, hi he pogut assistir pocs cops, però a més d’encantar-me he sentit admiració per les persones que ho estant tirant endavant. Porten ja uns quatre anys des que van començar. Molt de mèrit. Més difícil que posar en marxa una iniciativa, fins i tot molt genial, és saber-hi donar continuïtat treballant dia rere dia, un mes i un altre, per a mantenir-la viva i seguir creixent al llarg del temps. Ho han aconseguit i en els darrers mesos el nombre d’assistents a aquests Dillums d’Art al Forn de la Canonja és superior als d’etapes anteriors.
A la vista d’aquesta tertúlia se’m va ocórrer: no seria possible crear-ne una altra dedicada a parlar de l’economia? De l’economia d’aquestes terres, que tanta falta fa. 

Una tertúlia d’economia no crea de per si riquesa, però íi influeix en les relacions entre la gent que té iniciativa empresarial, potser pot facilitar enllaçar projectes i contribuir a crear mentalitat empresarial fora d’àmbits més institucionals.

Daniel Arasa
Daniel Arasa
Periodista i professor de periodisme (jubilat)
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 85 = 87

Últimes notícies