HomeCulturaDotze obres del pintor Cèsar Estrany homenatgen la ciutat de Tortosa a...

Dotze obres del pintor Cèsar Estrany homenatgen la ciutat de Tortosa a l’aparador de Fincas Baix Ebre

L’aparador de Fincas Baix Ebre, al carrer Cervantes número 9 de Tortosa, acollirà l’exposició Tortosa, de la cultura, capital fins al pròxim 3 d’octubre. Es tracta d’una mostra pictòrica formada per catorze obres del pintor Cèsar Estrany, a través de la qual l’artista homenatja la ciutat de Tortosa, la seua gent, i el seu patrimoni cultural; així com, al mateix temps, és un muntatge, situat en un aparador, que apropa este tipus d’art al carrer i el convertix en una sala d’exposicions a l’abast del vianant. A més a més, l’exposició inclou un codi QR que permet accedir tant a una ressenya del pintor, així com al llistat de les obres que s’hi troben desplegades, en un format interactiu.

“Volíem que l’obra de Cèsar Estrany tingués esta representació, fos visitable, i tot en el marc de les Festes de la Cinta, una mostra que, estem segurs, agradarà moltíssim a la gent de Tortosa”, explicava l’alcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé, que afegia “Vull agrair a Cèsar Estrany esta oportunitat que ens ha donat de poder gaudir d’estes magnífiques pintures dins de l’any de Tortosa Capital de la Cultura Catalana”.

En este sentit, Roigé també va voler agrair la implicació de Jordi Sebastià i la seua família, els propietaris del local on s’exposen les obres, així com la seua col·laboració perquè ‘Tortosa, de la cultura, capital’ haja estat possible.

Cèsar Estrany és un pintor tortosí que ha residit i ha desenvolupat bona part de la seua trajectòria fora de Catalunya. La seua inclinació pel dibuix i la pintura va ser ben aviat propiciada pels nombrosos antecedents artístics familiars, la nissaga dels Cerveto. Des de 1967 ha realitzat 178 exposicions, entre elles a Barcelona, Mallorca, Eivissa, Madrid, Munic, Stuttgart, Abu Dhabi i Buenos Aires, ciutats on la seua obra és reconeguda i apreciada. Les seues exposicions van retornar a Catalunya l’any 2000, consolidant la temàtica de la seua producció, el costumisme, que apropa indrets de Barcelona, València, Tarragona o Amposta. En este sentit, les seues pintures recreen Tortosa, la seua gent i els seus carrers; així com l’Ebre, el Delta i els seus arrossars.

L’artista es mostra satisfet de poder tornar a exposar a Tortosa després de tres anys. “En aquella darrera mostra a la ciutat vam estar parlant amb l’alcaldessa de la possibilitat de fer alguna cosa dins de l’any de la capital cultural. Després va venir la covid, amb totes les implicacions que tots coneixem, i aleshores vam pensar a fer una mostra que es pogués gaudir en exterior, al carrer, sense haver d’entrar a un espai tancat”.

L’artista també agraïx l’oportunitat de mostrar la seua obra en un entorn com el carrer Cervantes, ja que “és un eix que representa la ciutat, tant l’antiga com l’actual”.

Així, doncs, l’exposició, que no té un aforament limitat atenent al seu enclavament, mostra un conjunt d’obres del pintor tortosí realitzades en el període de confinament, i que recreen la Tortosa a cavall dels segles XIX i XX. Entre les catorze obres que es presenten, Estrany va decidir incloure’n dos que no són de la ciutat, sinó de Barcelona i Amposta, ja que totes dos també han estat Capital de la Cultura Catalana anteriorment.

 

  • Entrevista

   Cèsar Estrany · “Serà l’exposició més visitada de la meua vida, perquè la podrà veure tota la gent que passe pel carrer”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 38 = 47

Últimes notícies