HomeSense categoriaTots els vehicles de la flota del CAT seran 100% elèctrics

Tots els vehicles de la flota del CAT seran 100% elèctrics

TERRES DE L’EBRE // Una de les àrees estratègiques d’acció del CAT és precisament el Medi Ambient, per això des de l’entitat es continua apostant per mesures que ajuden a millorar-ne la sostenibilitat. Per una banda, el Consorci continua la renovació dels vehicles cap a una flota elèctrica. A hores d’ara ja hi ha una onzena de vehicles elèctrics i tres híbrids endollables que formen part de la flota activa. La resta de la flota, fins a arribar a la seua totalitat, 36 unitats, s’aniran renovant fins que tota la flota de vehicles siga amb motor elèctric 100%, tret d’alguns que per les seues prestacions hagen de ser amb motor híbrid.

En este sentit, per a poder garantir un bon funcionament de la flota, el CAT ha instal·lat carregadors elèctrics arreu de la demarcació. El desplegament d’estos carregadors està basat en un estudi que permet cobrir els desplaçaments habituals per tota l’àrea d’influència del CAT. La instal·lació dels carregadors ha estat parcialment finançada amb el Programa de Incentivos a la Movilidad Eficiente y Sostenible, MOVES, una ajuda del Ministeri per la Transició Ecològica i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.  

D’altra banda, el CAT té previst construir tres dipòsits de regulació ubicats al Vendrell, Cunit i Vila-seca per a tenir major autonomia i capacitat d’abastament als consorciats. Estos dipòsits de grans dimensions tindran la possibilitat de tenir a les seues cobertes plantes fotovoltaiques. Actualment el Consorci ja disposa de tres plantes fotovoltaiques en règim de cessió d’ús de superfície als dipòsits de les instal·lacions de Constantí, Perafort i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. La producció d’energia en estes instal·lacions des de l’any 2013, quan van entrar en funcionament, fins a finals de juny del 2020, és de 8.858.616 kWh amb un estalvi d’emissions de CO2 de 2.737 tones.

Encara en l’àmbit de la sostenibilitat, el CAT durant 4 anys ha participat en el projecte LIFE+ Ebro ADMICLIM liderat per l’Institut de Recerca de Tècniques Agroalimentàries (IRTA), que entre d’altres coses, ha analitzat el transport de sediments al tram final del riu Ebre. El CAT forma part del projecte com a soci, concretament en l’estudi dels fangs que genera la planta de potabilització per al seu retorn al medi. D’esta manera el CAT contribuiria a mitigar, amb una part molt petita, però validant un possible model, els efectes del canvi climàtic i l’afecció al Delta per l’increment del nivell del mar. El projecte es va redactar l’abril del 2019 i actualment està tramitat a l’espera de l’autorització d’abocament a la xarxa de regadiu del Delta.  

Per últim, en el marc d’accions de millora de la sostenibilitat, el CAT ha adjudicat el servei de subministrament d’energia verda per al període 2022-2026 mitjançant la fórmula de PPA (Purchase Price Agreement), on encara es potenciarà més la compra d’energia verda fins a assolir un consum del 100%.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies