HomeHistòriaEl Congrés Internacional de la Batalla de l’Ebre analitza els aspectes menys...

El Congrés Internacional de la Batalla de l’Ebre analitza els aspectes menys coneguts del conflicte

La consellera de Justícia, Ester Capella, va inaugurar este divendres a Tortosa el Congrés Internacional de la Batalla de l’Ebre, organitzat pels Amics de l’Ebre, la URV i l’Ajuntament de Tortosa. Durant els dos caps de setmana que dura el congrés, els dies 28, 29 i 30 de setembre i 5, 6 i 7 d’octubre, s’hi exposaran les últimes recerques sobre la Batalla de l’Ebre, a través de dotze ponències i més d’una trentena de comunicacions, que tenen per objectiu donar una visió al més transversal possible sobre la Batalla de l’Ebre i també posar el focus en la microhistòria local.

Entre les ponències que aborden els aspectes més desconeguts de la Batalla de l’Ebre, destaquen les que oferiran Fernando Puell, president de la Càtedra General Gutiérrez Mellado de la UNED, que analitza l’actuació dels serveis d’intel·ligència, i Carles Hervàs, historiador i metge, sobre la situació sanitària, la mortalitat, i les transfusions i evacuacions de ferits a la Batalla de l’Ebre.

La vida al front de guerra o la relació entre l’Ebre i d’altres territoris que també van ser front de guerra, com el d’Aragó, les ofensives del Segre o la Batalla de Llevant, també hi tindran ponències específiques. També s’han programat activitats paral·leles per a apropar el coneixement sobre la Batalla de l’Ebre a la població general.

Aquest dissabte, dia 29, es va recrear el front de guerra a la zona del Mercat de Tortosa, en què els paradistes anaven vestits d’època i es va instal·lar un hospital de campanya ambientat en la Guerra Civil, on es va poder donar sang.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies