HomeEconomiaEl Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova una compensació a quatre...

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova una compensació a quatre pobles que no formen part de la zona 1 del PENTA

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat les bases per la  concessió de subvencions per al reequilibri territorial comarca d’aquest 2023. La convocatòria, dotada amb 40.000 euros, deriva del conveni que l’ens comarcal i l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV) signen cada any per destinar a projectes de millora de les infraestructures  locals a quatre municipis riberencs que no formen part de la zona 1 de PENTA, concretament  Benissanet, Ginestar, Miravet i Rasquera.

Estos ajuntaments no es poden acollir als ajuts estats derivats de l’aplicació dels plans  d’emergència nuclear, per la qual cosa el Consell Comarcal gestiona anualment una partida, a  repartir a parts iguals entre els quatre municipis, a raó de 10.000 euros per ajuntament. El termini  per presentar els projectes municipals al Consell és el 20 de novembre; les obres hauran d’estar  executades i justificades abans del 15 de desembre.

Altres mocions 

També de manera unànime s’ha aprovat una declaració impulsada per la Fundació Pau Costa, de  Tivissa, on es reclama la necessitat de disposar de paisatges vius, diversos, resistents i resilients  per poder fer front als grans incendis forestals; i una altra moció de suport a l’exconseller Miquel  Buch i el sergent dels Mossos d’Esquadra Lluís Escolà, després de condemnes de presó i  inhabilitació que ha dictat l’Audiència de Barcelona pel cas de l’escorta de Puigdemont a Bèlgica.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

31 + = 39

Últimes notícies