HomeSocietatEl COPATE aprova una modificació pressupostària d’1,4 milions d’euros

El COPATE aprova una modificació pressupostària d’1,4 milions d’euros

La junta general del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) va aprovar ahir, amb l’abstenció de Junts per Catalunya, una modificació pressupostària d’1,4 milions d’euros. Amb aquesta modificació s’incorporen al pressupost de l’ens actuacions com l’adquisició de maquinària per tal de millorar el funcionament de les instal·lacions del Centre de Tractament de Residus del Montsià i la posada en marxa de la segona fase de la recollida de la fracció orgànica adaptada als grans productors.

El COPATE ha rebut una subvenció de 840.000 euros de l’Agència de Residus de Catalunya per l’adquisició d’una màquina per retractilar les bales compactades de brossa i un equip de trituració dels residus voluminosos. Una maquinària que permetrà minimitzar la dispersió de volàtils i  millorarà la gestió dels residus impulsant pràctiques en benefici del medi ambient.

També l’Agència de Residus de Catalunya ha resolt atorgar una subvenció de 500.000 euros per a projectes de foment de la recollida selectiva de residus municipals i, en aquest cas, el COPATE rebrà 500.000 euros per implantar la segona fase del servei de recollida de la fracció orgànica adaptada als grans productors. Un servei que el COPATE posarà en marxa la pròxima tardor als municipis del litoral. “La recollida porta a porta de la fracció orgànica adaptada als grans productors ens permetrà millorar la taxa de recuperació tant en quantitat com en qualitat”, ha explicat el president del COPATE, Xavier Faura.

Finalment, el COPATE finançarà amb el romanent de tresoreria, de 134.000 euros, altres despeses com ara el tractament de lixiviats, l’adquisició d’equipament informàtic i mobiliari i estudis i treballs tècnics.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 79 = 83

Últimes notícies