HomePolíticaEl polígon de Tosses incorporarà més hidrants i Amposta renovarà clavegueram

El polígon de Tosses incorporarà més hidrants i Amposta renovarà clavegueram

El ple de l’Ajuntament d’Amposta del passat dilluns va aprovar una modificació pressupostària d’un milió d’euros per a fer noves millores a la via pública, amb 650.000 euros que s’hi incorporen, de manera que s’arriba a una inversió, durant el 2022, d’1.424.000 euros.

“S’invertix més que mai en la millora de vies públiques i manteniment, no parlem de la creació de noves vies públiques, parlem de millorar aquelles preexistents que estan molt malmeses”, explicava durant el ple l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs Roiget. A més, s’incorporen 200.000 euros al pressupost en la millora del clavegueram, i s’arriba, així, a la inversió de 448.000 euros. L’alcalde va recordar que el préstec és perfectament assumible, perquè l’endeutament s’ha pogut reduir fins al 43 %.

Som Amposta i Junts van aprofitar el ple per a criticar els informes sobre el control financer de l’Ajuntament. L’equip de govern es va defensar tot recordant les restriccions que ha imposat la normativa estatal i les dificultats per a poder trobar, per exemple, un tècnic de contractació.

El ple també va aprovar una moció de Junts per Amposta per a millorar l’ordenança del bon govern i una actualització del mapa acústic que, segons el portaveu, Manel Masià Almudéver, cal adaptar per a evitar molèsties al veïnat, tenint en compte que hi ha queixes per botellades a l’hospital o que la residència d’avis està en una zona taronja: “Són punts que crec que aquí no estan previstos, per exemple, pel que fa al tema dels petards per Sant Joan, que es tiren durant 40 dies en una zona que està entre verd i groc: diguem que és una zona sensible i una zona que té una limitació mitjana”, deia al portaveu.

El ple també va aprovar la moció del PSC per a estudiar la possibilitat de crear una mesa de benestar animal, en què la portaveu socialista, Àngels Calleja Sansano, explicava que s’havia de crear un projecte de referència de conscienciació ciutadana sobre l’obligatorietat de censar l’animal de companyia, assignar un espai propi al web de l’Ajuntament per a incentivar l’adopció de gossos i gats, desenvolupar campanyes d’implantació de xips a gossos i gats en col·laboració amb els centres veterinaris del municipi, establir un protocol de recollida de gossos i gats abandonats, establir, també, un protocol per a denunciar casos de maltractament animal i finalment vetllar pel compliment d’ordenances sobre la tinença responsable d’animals.

El ple també va aprovar el reglament definitiu de la infància i adolescència amb la incorporació d’una esmena de Junts per Amposta i el reglament del recentment inaugurat casal de la gent gran.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 80 = 88

Últimes notícies