TERRES DE L’EBRE // El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha realitzat avui el sisè i últim tractament de la temporada per combatre la plaga de la mosca negra a l’Ebre.
Enguany, els tècnics del COPATE han dut a terme un tractament més al riu respecte al 2019.
“La Generalitat i la Diputació han incrementat la dotació pressupostària destinada al pla d’actuació per controlar la població de mosca negra i mosquit a les Terres de l’Ebre, per la qual cosa hem pogut fer més tractaments”, ha manifestat el president del COPATE, Joan
Alginet. En aquest sentit, el govern ha concedit aquest 2020 una subvenció de 850.000 euros al COPATE per a la prevenció i control de la plaga de la mosca negra i el mosquit.
Pel que fa al tractament d’avui contra les larves de mosca negra, s’han abocat 2.100 litres del producte biològic BTI en set punts de l’Ebre, compresos entre Ascó i Tortosa. Quant al primer tractament de la temporada es va realitzar a principi de febrer, la qual cosa va permetre reduir la primera generació de larves abans que es convertissin en exemplars adults.
El COPATE duu a terme mostrejos al riu Ebre de forma periòdica per controlar la densitat de larves de mosca negra i fer el tractament amb el producte biològic BTI quan és necessari. Les larves de mosca negra viuen principalment al riu Ebre, els exemplars adults tenen gran capacitat de desplaçament i la seua mossegada pot provocar reaccions al·lèrgiques.