HomeJoventutEl coronavirus dixa sense camps de treball els jóvens de les Terres...

El coronavirus dixa sense camps de treball els jóvens de les Terres de l’Ebre

La Direcció General de Joventut de la Generalitat ha obert este dilluns les inscripcions directes a 612 places oferides en 35 camps de treball organitzats arreu de Catalunya per a este estiu. Estos camps de treball van dirigits a jóvens d’entre 14 i 29 anys en què es combinen activitats lúdiques i de lleure amb la realització de tasques de servei a la comunitat, fent tasques de protecció de la natura o realitzant intervencions en el patrimoni. Enguany, però, a les Terres de l’Ebre no hi haurà camps de treball pròpiament, i tots els ebrencs i ebrenques que vulguen realitzar estes estades hauran de desplaçar-se a altres punts propers del territori, com el Priorat o el Camp de Tarragona.

En els últims anys, l’Ebre disposava de quatre camps de treball: a la Fatarella, a Pinell de Brai, a Bot i a Campredó. El primer ha anat adreçat en les últimes tres edicions a reconstruir la font del Bingaubó, en què els participants van ajudar a construir un mur de pedra seca i a desbrossar la superfície. Enguany es modificava la seua temàtica i es destinava a reconstruir l’església vella en què els jóvens hagueren desenvolupat tasques de remodelació, tornar-la a pintar, entre d’altres. El de Pinell de Brai, juntament amb un nou camp a Ascó, s’hauria dedicat a un vessant més històric, per tal d’estudiar les trinxeres i acondicionar-ne l’espai, i també s’havia arribat a un pacte amb el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (Comebe) per a fer alguna activitat de monitoratge. El de Bot s’encarregava de les tasques de reconstrucció de l’antiga estació ferroviària del municipi, i el de Campredó era l’únic camp de treball d’intercanvi internacional en què podien venir jóvens estrangers. En els últims mesos també s’estava gestionant la creació d’un nou camp de treball a Tivenys, en què es permetés l’intercanvi de jóvens amb la resta de comunitats autònomes.

Este estiu, a causa de la situació generada pel coronavirus no només s’han cancel·lat els camps de treball de nova creació, davant el neguit d’assumir unes mesures extra i alienes per protegir-se dels contagis, sinó que segons ha detallat el coordinador territorial de Joventut a l’Ebre, Joan Lluís Barberà, “els camps de treball habituals en els últims anys han modificat la seua activitat, i s’han posat a disposició dels casals i dels ajuntaments municipals per a integrar-se en la seua programació”. Així doncs, no hi haurà camps de treball pròpiament, però adaptaran “en la mesura que puguen”, indica Barberà, les seues activitats perquè els jóvens dels municipis puguen entendre la importància d’estos projectes. Habitualment de les places que s’oferixen en els camps de treball aquí a l’Ebre, de fins a 25 els destinats a menors d’edat i 18 places per als adreçats a majors d’edat, “la meitat acostumen a ser jóvens del territori”.
El Govern destina 11 milions d’euros a l’educació en el lleure
En els pròxims dies es convocaran els ajuts adreçats al lleure educatiu, en què la Generalitat ha ampliat la partida pressupostària a 11 milions d’euros, segons ha indicat el conseller territorial de Joventut, Joan Lluís Barberà. Estos ajuts s’adrecen a les famílies de Catalunya que puguen trobarse en situació de vulnerabilitat i amb ingressos anuals inferiors als 25.000 €, que podran rebre fins a 80 € per infant en casals i fins a 100 € per xiquet o xiqueta en campaments, colònies o camps de treball. La segona línia d’ajuts, d’1 milió d’euros del total, es destinaran a les entitats i a les empreses organitzadores de lleure per l’adaptació de les infraestructures i l’adquisició de material de protecció individual pel compliment de les mesures de la Covid-19. I la tercera línia de subvencions anirà a entitats o empreses amb 1,5 M€ addicionals per a la contractació de 140 educadors de reforç durant sis mesos, tant per a la campanya d’estiu com per a l’inici de les activitats del curs.

 

Notícia relacionada:

– Els xiquets i xiquetes ebrencs comencen a gaudir dels casals i els campus d’estiu

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

48 + = 52

Últimes notícies