HomeSocietatEl Departament d'Acció Climàtica destina més de 900.000 euros a ampliar la...

El Departament d’Acció Climàtica destina més de 900.000 euros a ampliar la xarxa de regadiu de Vingalis

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ampliarà i millorarà el reg de Vingalis a la serra del Rovelló, situada als termes municipals de Vinebre, la Torre de l’Espanyol i Flix.

Les obres començaran en un parell de mesos i està previst que estiguen enllestides el tercer trimestre del 2023. L’actuació es troba en procés d’adjudicació per un import de 928.306 euros i disposa de la Declaració d’impacte ambiental corresponent.

El Departament també millorarà altres punts de Catalunya, com els regs del Segrià Sud, d’Algerri-Balaguer i de Sant Julià de Ramis i hi destinarà un total de 3 milions d’euros.

La Comunitat de Regants de Vingalis va exposar al Departament la voluntat d’un grup de propietaris de finques rústiques situades a la zona de la serra del Rovelló (als termes municipals de la Torre de l’Espanyol i Vinebre), a adherir-se a la Comunitat de Regants.

Aquestes finques estan situades a prop de la xarxa de reg dels Regants, fet que fa viable l’ampliació i permet donar continuïtat al funcionament d’aquesta xarxa.

L’actuació posarà en reg una superfície de 124 hectàrees repartides en diferents finques aïllades situades als termes de Flix (15 ha), Vinebre (74 ha) i la Torre de l’Espanyol (35 ha). Els conreus principals d’aquesta Comunitat de Regants són les oliveres, ametllers, vinya i cereals d’hivern.

El projecte disposa de la Declaració d’impacte ambiental corresponent. Per això, segons la conselleria, el projecte és compatible amb el medi i quedarà integrat a la zona, sempre tenint en compte l’aplicació de les mesures correctores que estableix aquesta resolució i l’estudi d’impacte ambiental. D’aquesta manera, el Govern compleix amb el compromís adquirit després de l’incendi de la Ribera d’Ebre de l’any 2019. La Comunitat de Regants de Vingalis finançarà i executarà el 15% del projecte.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

22 + = 31

Últimes notícies