HomeTerres de l'EbreEl Govern preveu actuar en 1.200 habitatges de les comarques de l’Ebre

El Govern preveu actuar en 1.200 habitatges de les comarques de l’Ebre

El Departament de Drets Socials del Govern de la Generalitat rebrà més de 1.000 M€ dels fons europeus provinents dels Next Generation per a accelerar la transformació social del país i millorar la vida de les persones. Entre 2022 i 2026 es destinaran 397 milions d’euros a l’àmbit d’atenció a les persones i se n’invertiran 640 milions en polítiques d’habitatge. Dins d’esta partida i en l’àmbit de la rehabilitació es preveu actuar en 1.200 habitatges a les comarques de l’Ebre. En matèria d’habitatge també s’incrementarà el parc d’habitatge social per a promoure el lloguer social i assequible, i s’apostarà per la millora en l’eficiència energètica d’edificis residencials i habitatges.

En l’àmbit de les cures i la promoció de l’autonomia personal, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, assenyala que es continuarà treballant perquè “les persones puguen ser al màxim d’autònomes durant tant de temps com siga possible”, i, així, “endarrerir la dependència tant com es puga”. Per a fer-ho, cal millorar l’atenció domiciliària i modernitzar centres residencials. En l’atenció a la infància i la joventut, es fomentarà l’emancipació, amb partides destinades a donar resposta a la necessitat d’incrementar l’oferta d’habitatge, i s’aplicaran projectes en la prevenció com la Barnahaus, que oferix atenció integral a menors que han patit abusos sexuals. També es millorarà la gestió dels serveis socials a través de la digitalització del Departament.

Estes partides han de precipitar el canvi de paradigma que promou el Govern: “Catalunya ja ha de transitar de l’assistencialisme a un nou model de drets socials, que facilite les eines i les condicions perquè els ciutadans disposen d’oportunitats per a desenvolupar el seu projecte vital on vulguen i com vulguen”, indica Cervera.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies