HomeCulturaEl menorquí Cristòfol Pons guanya la setzena edició del premi de pintura...

El menorquí Cristòfol Pons guanya la setzena edició del premi de pintura Francesc Gimeno de Tortosa

L’artista Cristòfol Pons (Menorca 1981), ha sigut el guanyador del XVI Premi de Pintura Francesc Gimeno amb l’obra Disturbios en la segunda sede del FMI (llapis d’aquarel·la, acrílic i oli sobre tela, de 130 x 160 cm).

El jurat, format per Pilar Bonet, Jordi Boldú i Assumpta Rosés, ha valorat la factura clàssica de l’obra però d’estètica contemporània, pròxima al muralisme reivindicatiu, a la il·lustració i a l”underground‘.

L’obra de Cristòfol Pons passarà a formar part de la col·lecció de pintura del Museu de Tortosa. Es tracta d’una pintura realista de ressons pop-art i un llenguatge que es mou entre el còmic i el muralisme reivindicatiu. És una obra que representa una manifestació violenta davant de l’edifici en flames del Fons Monetari Internacional.

Este estil forma part del segell personal del pintor, que es va formar a l’Escola Massana en arts del mur, es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i ha fet altres estudis d’ampliació en residències al País Basc i a Berlín.

Pons ha obtingut diferents premis a Menorca, València i Barcelona. Ha exposat, entre d’altres, a les galeries ADN, Barcelona (2007); Sa Nostra de Ciutadella (2008); La Fàbrica, Menorca (2009); Vierter Estoc, Berlín (2009 i 2011); Miscelanea, Barcelona (2015); Incubarte, València (2017); Premi Guasch Coranty. Tecla Sala, l’Hospitalet (2018).

En la present edició del Premi de Pintura han merescut una menció especial del jurat les obres Chemical pictures de Lídia Porcar i l’obra de Glòria Giménez ‘20181001Palu1_HafidzMubarak_AntaraFoto_Reuters_France24.

Assumpta Rosés, autora del text del catàleg que acompanyarà l’exposició del premi Gimeno, descriu aquestes tres peces com a “tres pintures belles, d’excel·lent tècnica i factura, que tenen un contrapunt tràgic en els temes representats: espais maltractats on les vides humanes corren perill”.

El juny d’enguany es durà a terme l’exposició del XVI Premi de pintura Francesc Gimeno a la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa, on es presentaran el conjunt de les obres de tots els artistes seleccionats en la present edició: Francesc Ruiz, Gorka Pinyol, Àlvar Calvet, Noé Peiró, Juan Gil, Claudia PastomasSvantje BussoffMayra d’Amore , Lídia Porcar, Sara Bonache, Irene MarzoCarmen Hurtado, Glòria Giménez, Víctor Solanas, Cristòfol Pons.

El Premi de Pintura Francesc Gimeno, dotat amb 5.000 €, és una aposta per a la revalorització d’este llenguatge artístic amb voluntat d’ampliar, amb criteris de qualitat, la col·lecció pictòrica del Museu de Tortosa, vinculant el creixement de la col·lecció d’art a la contemporaneïtat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies