HomeSalutInvestigadors no troben relació entre diversos trastorns neurològics i les vacunes contra...

Investigadors no troben relació entre diversos trastorns neurològics i les vacunes contra la covid-19

Investigadors de la Fundació Institut Universitari per a la recerca en Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol) no han trobat relació entre diversos trastorns neurològics i les vacunes contra la covid-19.

Esta és una de les conclusions del grup de recerca de Real World Epidemiology, que va explorar el vincle potencial entre les vacunes contra el coronavirus i la infecció amb el risc de desenvolupar certs esdeveniments neurològics, com GBS, paràlisi de Bell, encefalomielitis o mielitis transversa. L’estudi, publicat al ‘BMJ‘ va utilitzar registres d’atenció primària del Regne Unit i atenció primària amb registres hospitalaris vinculats de Catalunya.

Es van analitzar dades de més de 8 milions de receptors de vacunes contra la covid aprovades per la EMA, incloent-hi les de Pfizer-BioNtech, Moderna, Oxford AstraZeneca i Janssen. Es van mesurar les taxes d’incidència de cadascun dels trastorns neurològics estudiats a les cohorts de persones vacunades, les cohorts de persones infectades, i es van comparar amb les taxes “esperades” d’aquestes afeccions que normalment s’observen en la població general.

“En este estudi no vam veure una associació entre les vacunes i l’aparició dels trastorns neurològics estudiats, però sí que vam trobar un major risc de paràlisi de Bell, encefalomielitis i GBS en pacients no vacunats que havien contret el coronavirus”, sostenen els autors.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 60 = 65

Últimes notícies