HomeSalutLa Ràpita posa en marxa Taula de Salut Comunitària

La Ràpita posa en marxa Taula de Salut Comunitària

El CAP de la Ràpita i l’Ajuntament de la Ràpita han estat el grup motor de Salut per posar en marxa la Taula de Salut Comunitària.

El dijous 24 de febrer al Maset Espai Jove es van reunir per primera vegada, amb els objectius de fer un diagnòstic de salut del municipi i crear un mapa d’Actius i Salut per recollir les accions que milloren el benestar emocional al nostre poble.

La Taula de Salut Comunitària de la Ràpita és una proposta que parteix del Pla de Salut de Catalunya 2021-2025 i sorgeix de les necessitats detectades a partir de la situació actual de salut, agreujada per la pandèmia de la covid-19.

Entre els objectius de la taula hi ha la creació d’un Mapa d’Actius i Salut que reculla totes les activitats i accions que s’oferisquen a la població per millorar el benestar emocional de la ciutadania, ja estiguen organitzades pel Departament de Salut, l’Ajuntament de la Ràpita o les associacions i entitats del municipi.

La referent de Benestar Emocional Comunitari a l’EAP La Ràpita, Cynthia Del Pino, explica que “la transformació del sistema sanitari adopta una visió més àmplia de la salut, que va més enllà de l’absència de malaltia i que és el resultat de la relació entre les persones i l’entorn físic i social” i afegeix que “les necessitats detectades han agreujat la importància de tractar la salut com un estat de benestar biopsicosocial, tenint en compte diferents aspectes com pot ser l’habitatge, l’economia, la psicologia o el benestar social”.

La regidora de Salut, Oona Tomàs, exposa que “esta taula neix, entre altres coses, per analitzar les potencialitats i les necessitats dels recursos en salut que hi ha al poble”. Tomàs detalla que “a través del diagnòstic coneixerem les vulnerabilitats i les accions que cal executar per a millorar el benestar dels rapitencs i rapitenques”.

Per tal que la ciutadania es puga adreçar a l’equip motor del projecte per informar d’actius, aportar informació rellevant o preguntar els dubtes que sorgeixen, s’ha habilitat el següent correu electrònic taulasalut@larapita.cat. El mapa d’Actius i Salut es pot consultar clicant aquí.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

35 + = 45

Últimes notícies