HomeSocietatEl Parc Natural del Delta de l’Ebre ha iniciat este estiu una...

El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha iniciat este estiu una prova pilot per a l’ús de gots reutilitzables

Este estiu es va iniciar una prova pilot al delta de l’Ebre que consistia en la implementació d’un sistema de distribució de gots reutilitzables per a les guinguetes de platja, les muscleres i les festes populars en el marc del delta de l’Ebre. Amb esta prova pilot el que es pretén és reduir el nombre de gots de plàstic d’un sol ús, fomentar l’ús de gots reutilitzables per part de les guinguetes i dels ajuntaments del Delta i també promoure la sensibilització ambiental sobre la problemàtica de la brossa marina entre els visitants i la població local.

En demanar una consumició, l’usuari paga un dipòsit d’un euro. Utilitza el got i en retornar-lo recupera l’euro. D’esta manera es pretén incidir en l’actitud dels consumidors per a reduir els residus plàstics, mitjançant l’ús de gots reutilitzables. L’Escola del Parc, centre d’educació ambiental del Delta, és l’empresa adjudicatària del seguiment del projecte, a més a més de recollir els gots usats per a netejar-los i després distribuir-los de nou cap a les guinguetes. A banda, la Fundació 7 Astres, on treballen persones del territori amb risc d’exclusió social, és la responsable de netejar els gots amb tots els paràmetres sanitaris establerts per a tal acció.

La prova pilot es va iniciar a finals de juliol i finalitzarà la primera quinzena de setembre. Hi han participat les 11 guinguetes situades a les platges del Trabucador, Eucaliptus, Migjorn i Riumar, i les 3 muscleres que oferixen de les badies dels Alfacs i Fangar.

Este últim mes la prova pilot s’ha pogut tastar durant les festes majors d’Amposta i també al Buda Bike, i s’han arribat a retornar 15.000 gots en total durant tot el mes.

El projecte compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, del Centre d’Activitat Regional pel Consum i la Producció Sostenible i de la campanya de sensibilització ambiental “Per un Delta Net”, formada pel Parc Natural, el Copate, els ajuntaments de l’Ampolla, Camarles, l’Aldea, Deltebre, Amposta, la Ràpita i Sant Jaume d’Enveja, i l’Associació de Voluntaris del Parc Natural.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

11 + = 19

Últimes notícies