HomeOpinióEls camps d’arròs i el pas del temps

Els camps d’arròs i el pas del temps

Sempre he tingut una manera especial d’entendre el pas del temps segons els colors dels camps d’arròs. Molts direu “i què hi té a veure una cosa amb l’altra?” Per a mi, molt. Suposo que el fet de veure’ls per la finestra del cotxe cinc dies a la setmana durant nou mesos en el meu trajecte de la Ràpita a Amposta mentre estudiava secundària i batxillerat hi té molt a veure. I és que durant sis anys vaig anar a cavall de tots dos municipis, envoltats per camps d’arròs a la “carretera de baix” (la TV-3408) i d’aquí va nàixer esta associació.

I per fer-ho tot una mica més enrevessat, relaciono l’inici d’un nou curs acadèmic amb la sega de l’arròs. Un principi i un final. I és que és just en esta etapa, l’època daurada de l’arròs, la més brillant, quan els estudiants tornen a les aules. És aquella alegria palpable dels retrobaments amb els companys de classe, explicar-nos l’estiu viscut entre passadissos i patis, i la il·lusió d’iniciar un nou curs que em recorda al groc brillant de l’arròs.

Després de la sega, els arrossars es tornen terrosos, marrons, uns tons cromàtics molt associats a la tardor. I entre remoure la terra i els preparatius dels camps per al nou cicle de producció passa l’hivern d’aquella manera lenta tot i els dies curts, en què l’estudiant no veu mai el final del segon trimestre. Però és en el moment que els quadros d’arròs s’inunden i són espills del cel a la perfecció, que se m’encén una alarma interior. “Ei Andrea, que amb la plantada de l’arròs s’apropa l’estiu”. I així encarava el final de la primavera, l’arribada de juny i el final de curs. Un final i un principi.

I amb l’arròs creixent i tornant-se verd venien les vacances, i amb elles les tardes a la platja, les nits a la fresca i viure més amb els amics que amb els de casa. Suposo que ara en treballar i no estudiar,  este pas del temps se’m desdibuixa i enyoro aquells dies d’estiu que acabaven perquè comencessen noves aventures en tornar-se daurats els arrossars.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies