HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catEls grans incendis no s’encenen sols

Els grans incendis no s’encenen sols

A veure si comencem a parlar clar. L’estat de trasbals mundial en què vivim no apareix per casualitat. Hi ha molts protagonistes -d’altíssim nivell polític, financer, empresarial i militar- que així ho han volgut, com a mínim, de fa 50 anys.

Vam entrar al segle XXI fa 22 anys, sota l’impacte de la Globalització agressiva, que arrencava des dels anys 70 amb la proclama del Nou Ordre Mundial per part de les elits (neoliberalisme, desregulació financera, pèrdua de poders dels estats, ocupació d’aquest poder per part de les grans corporacions, etc.). Reagan i Thatcher governaven aquest Nou Ordre -i a cada país els corresponents sequaços-, tots a les ordres dels vells i nous “amos del món”, es diguin Rockefeller o Kissinger (entusiastes impulsors de dictadures militars) o Bill Gates, Elon Musk o Jeff Bezos, per parlar només dels més distingits d’aquesta elit, entusiastes tots, també, del Fòrum Mundial de Davos (Suïssa) on es reuneixen cada any per dirigir el futur immediat de la política i economia mundials, naturalment a favor dels seus interessos privadíssims.

El resultat és el Desordre en què vivim arreu del planeta: guerres, fams, destruccions ecològiques, humanes i econòmiques de les petites propietats, migracions massives, tensions i conflictes a les capitals, restriccions de llibertats, concentració de poders, epidèmies, atemptats terroristes de falsa bandera, ocultacions de la veritat o mentides disfressades, descrèdits accentuats de governs i partits; en fi, per què continuar? Comencen a caure les màscares.

Tot s’ha produït i accentuat, simultàniament, en el canvi del segle XX al XXI, arran de les lluites dels més grans poders per l’apropiació dels béns bàsics de l’energia, l’aigua i l’alimentació, a base d’expropiar-los a les petites comunitats, les revoltes dels quals han estat esclafades pels exèrcits d’aquest Nou Ordre Mundial, en favor del qual el magnat David Rokefeller, el 1991, a l’ONU, va parlar clarament: “Estem a punt d’una transformació global. Tot el que ens cal és una gran crisi i les nacions acceptaran el nou ordre mundial”.
Aquesta “gran crisi” ja és aquí, en la seva totalitat, i s’ha anat formant poc a poc, de forma inapel·lable, des de 1945, al final de la Segona Guerra Mundial, essent els vencedors aliats, amb EUA i l’URSS al capdavant, tant o més bèsties que els nazis derrotats.

El capitalisme, suposadament liberal, i el comunisme d’Estat, suposadament protector de la seguretat, han estat les cares d’una mateixa moneda: el model econòmic devastador de la vida humana i de la naturalesa. Els mateixos que han possibilitat aquest model, creador dels desordres climàtics actuals, ara ens diuen que cal anar cap a les “energies renovables”, controlades igualment per ells, a costa del sacrifici d’enormes extensions de terres agrícoles (buidades prèviament per l’emigració rural a causa del “model” implantat), damunt les quals s’instal·larien aquestes noves formes d’energia sostenible, però mantenint deu anys més l’explotació nuclear.

El despropòsit no pot ser més gran. Continuar produint en grans quantitats per a un 70 % de la humanitat concentrada en immenses capitals de grans consumidors, amb crisis laborals totals i uns recursos naturals degradats, mentre les grans extensions agràries s’han anat despoblant.

I aquí és on entren els desordres que hem viscut: ocupacions de països (Iran, Afganistan, Síria, Líbia, Iemen, etc.), foment del terrorisme per part de les capitals occidentals, atemptats, crisis econòmiques i estafes (immobiliàries, noves tecnologies), increment en despeses militars, epidèmies per frenar el creixement de la població, noves guerres (Ucraïna) i els grans incendis forestals, que no són només els d’aquest estiu, sinó de molts anys anteriors.

És casual tot això? Arreu d’Europa, a França, Itàlia, Grècia, Gran Bretanya, i també a Espanya (Galícia, Castella-Lleó), Portugal i Catalunya, ho hem conegut. Milers d’hectàrees devastades de sòl forestal. S’han atribuït a la intensa calor, la sequera extrema i, el gran argument, al “canvi climàtic”. S’han produït sols aquests incendis? Ha estat (que, també) un piròman pagat o un desequilibrat mental?

Hi ha d’haver algú, o alguna estructura molt potent, al darrere. Als boscos de Galícia i a la província de Zamora, amb focs simultanis de gran potència, la gent dels pobles ha testimoniat la presència d’avionetes a gran altitud llançant cartutxos inflamables i, en concret, també de drons dispersant boles de foc sobre els boscos. Algú, als grans mitjans, n’ha dit res, de tot això? És la nova modalitat del Nou Ordre Mundial?

De la mateixa manera que hi ha assassinats per encàrrec, hi pot haver incendis. Les causes, fins ara, han estat múltiples (agricultors emprenyats, promotors urbanístics insatisfets, bojos rematats o venedors de materials antiincendis), però, en aquests anomenats “incendis de sisena generació” no es pot descartar la voluntat d’arruïnar completament l’economia i ecologia dels paisatges i atribuir-ho al “canvi climàtic”, l’argument dels criminals disfressats d’ecologistes. Serà per ampliar l’extensió de les energies de sol i vent, que també hauran prostituït?

La doctrina del “Shock”, que va definir tan bé la periodista i activista canadenca Naomi Klein, s’està acomplint al peu de la lletra. I nosaltres, aquí, parlant de “corbates” i, és clar, dels tràfecs de la senyora Borràs i del seu “Romeu” particular.

Xavier Garcia
Xavier Garcia
Escriptor
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 35 = 43

Últimes notícies