HomeEducacióEls programes Escola de Cuidar i Salut+Social d’Amposta, casos d’èxit al seminari...

Els programes Escola de Cuidar i Salut+Social d’Amposta, casos d’èxit al seminari europeu de Serveis Socials

La directora de l’àrea de Drets Socials i Ciutadania de l’Ajuntament d’Amposta, Assumpta Eixarch, ha participat aquesta setmana al seminari europeu ’Liderar l’atenció comunitària des dels Serveis Socials’ de la Xarxa Europea de Serveis Socials (ESN), que ha tingut lloc a Barcelona els dies 9 i 10 d’octubre. Eixarch ha presentat l’experiència d’Amposta en l’atenció integrada de salut i serveis socials. En concret, ha explicat els projectes Escola del Cuidar (que es realitzen el CAP d’Amposta, l’Ajuntament d’Amposta i l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer) i Salut+Social (impulsat per l’Ajuntament i el CAP d’Amposta). Recordem que a principis d’eguany, la Generalitat de Catalunya va prendre aquests dos projectes com models per a desplegar l’Atenció Integrada a tot el país.

El cas d’Amposta va presentar-se a la taula rodona Atenció comunitària de llarga durada per a la gent gran i s’hi van presentar casos pràctics de Barcelona, Inssbruck (Àustria), Masòvia (Polònia) i Malta.

Al seminari ’Liderar l’atenció comunitària des dels Serveis Socials’ hi van participar al voltant de 160 líders de l’àmbit dels serveis socials, responsables polítics europeus, nacionals i locals de 22 països que van posar sobre la taula programes d’atenció i suport social basats en la comunitat i centrats amb la persona, entenent una atenció comunitària que prioritza l’autonomia individual i alhora promou la participació col·lectiva a la societat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

77 + = 79

Últimes notícies