HomeOpinióEls regidors de Tortosa, derrotats

Els regidors de Tortosa, derrotats

Ja sabem el resultat de la votació sobre el monument a l’ajuntament de Tortosa. Han tombat la iniciativa ciutadana. Però és un error creure que els principals derrotats són els que han presentat la iniciativa. Els grans vençuts són els propis regidors. 

Sento pena per ells, perquè han demostrat que la seva paraula no serveix per a res. Van reiterar, i les gravacions son inequívoques, que respectarien el resultat del referèndum que el mateix ajuntament havia convocat, i ho van repetir després del resultat de les urnes del 2016. I ara voten el contrari. Això és qualitat humana!

Vostè senyor regidor, senyora regidora, explíque-li el seu fill que la paraula donada no cal mantenir-la i que es pot canviar impunement perquè ho diu el seu partit. Vostè pot mirar als ulls de la seva filla quan li explica com ha votat ara i el que havien dit abans?

Al marge de la posició política, independentment de si estava a favor o en contra del monument, vostè, ciutadà, ciutadana, té confiança en un polític que de forma tan clara no compleix amb el que va dir fins i tot en un assumpte tan concret i sense matisacions com aquest. El votarà en unes futures eleccions?

A més de la posició digna del regidor de Ciutadans és d’agrair el detall, que només els exonera molt limitadament, del grup municipal de Junts. Ells han contribuït decisivament al punt on hem arribat. No fa canviar les coses, però com menys han tingut la delicadesa final d’abstenir-se. És un reconeixement de que saben que no han actuat correctament. No val l’argument de que per ordre superior igual haguessin liquidat el monument. El deure dels regidors era resistir-se per mandat dels seus ciutadans.

D’un altre costat, per part del Consistori (i de la Generalitat) no han tingut ni el mínim d’intel·ligència per a fer més “assumible” la liquidació del monument per a una part de la ciutadania: aportar un projecte museístic amb adjudicació pressupostària inclosa, i també un projecte de passarel·la aprovat i amb una partida de pressupost. Recordo que fa uns mesos, quan l’ajuntament va donar un pas anterior, vaig escriure a aquest setmanari un article titulat: ‘Adeu monument, benvinguda pilastra’. Ja es veurà com ho tindrem tot.

L’episodi, però, no és del tot negatiu. Ha aparegut una organització des de la ciutadania, Corembe, sense partits i molt transversal, amb tot tipus de persones, també d’esquerres, que en poques setmanes ha demostrat no solament una gran capacitat de convocatòria reunint més de 1.500 signatures, sinó, el que és més important, que hi ha gent que es subleva davant la incoherència, la mentida, la covardia, el cedir per a mantindre com sigui la poltrona.Ha emergit algú que sacseja una societat molt adormida. Pot ser molt útil per altres coses. Amb monument o sense, llarga vida a l’esperit de Corembe!

Daniel Arasa
Periodista i professor de periodisme (jubilat)
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies