HomeUrbanismeEn marxa les obres de millora de la canonada d’abastament d’aigua potable...

En marxa les obres de millora de la canonada d’abastament d’aigua potable al nucli d’Ulldecona per valor de 166.930 euros

L’Ajuntament ha posat en marxa ja les obres per la construcció d’una canonada d’abastament d’aigua potable al nucli d’Ulldecona adjudicades recentment a l’empresa Agrovial S.A per valor de 166.930’10 euros. En el concurs de licitació van presentar-se un total de 14 empreses. Per poder finançar l’obra l’Ajuntament ha rebut una subvenció de més de 140.000 euros del Departament de Presidència de la Generalitat.

L’obra contempla construir un nou tram de canonada pel costat de la carretera TV3319 (Ulldecona-La Sénia) per tal d’aconseguir una xarxa municipal d’aigua potable més mallada. També es preveu la renovació d’un tram de canonada entre la mateixa avinguda Escoles i el camí que connecta aquest vial amb la carretera TV3319. Amb motiu de l’execució dels treballs, el camí de la sèquia des de l’avinguda escoles amb la carretera de la Sénia quedarà tallat al trànsit i no s’hi podrà circular durant les properes setmanes.

L’obra entra dins la planificació dels treballs a fer els propers anys per renovar i millorar tota la xarxa municipal de captació, tractament, distribució i abastament d’aigua potable tant a Ulldecona com als barris. Segons explica l’alcaldessa del municipi, Núria Ventura, que aquest matí ha visita l’obra amb la tinenta d’alcaldia i regidora d’urbanisme, Mónica Fabra, “seguim treballant per millorar l’abastament del servei d’aigua potable, especialment pel que fa a les inversions que ens serveixin per augmentar el rendiment hidràulic i reduir pèrdues”.

L’inici dels treballs coincideix amb la resolució provisional d’una altra subvenció a favor de l’Ajuntament d’Ulldecona, en aquest cas de l’Agència Catalana de l’Aigua, també en el marc d’aquestes obres de millora relacionades amb el cicle de l’aigua. En concret, és per a la millora de la xarxa d’abastament d’aigua en baixa entre el barri Castell i Sant Joan del Pas. L’ajut concedit és de 286.957 euros, el 89% del total del pressupost del projecte, que és de 320.788 euros.

Ens els propers anys, l’Ajuntament haurà d’invertir un mínim de tres milions d’euros per executar els projectes necessaris per fer front a l’emergència climàtica, al tractament per rebaixar l’alt índex de nitrats a l’aigua dels pous principals d’abastament, a la construcció de nous punts de captació i a la renovació completa de la xarxa de distribució dels diversos nuclis de població del municipi.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies