HomeSocietatEntre un 10 i un 15% dels arrossars del Delta s’han sembrat...

Entre un 10 i un 15% dels arrossars del Delta s’han sembrat en sec

 

Entre un 10 i un 15% dels arrossars del Delta ja se sembren en sec. Una tècnica de cultiu innovadora que permet millorar el control d’algunes plagues, com la del caragol maçana, els quironòmids o les aus, però que també presenta altres inconvenients com la salinitat. Avui una jornada ha posat en comú les inquietuds d’arrossaires i investigadors.

Sembla que la sembra en sec de l’arròs ha arribat al Delta per quedar-se. La llavor es planta a pocs centímetres de profunditat i el camp no s’inunda fins que la planta assoleix prou alçada perquè el caragol maçana no pugui malmetre-la. És efectiva per afrontar aquesta i altres plagues. Enguany, entre un 10 i un 15% dels arrossars ja se sembren així. Però com qualsevol altra tècnica de cultiu innovadora, en alguns camps funciona i en altres no. Arrossaires i investigadors de l’Irta i el Departament d’Agricultura l’estan posant a punt.

Una jornada de camp ha posat en comú les inquietuds del sector, amb visites als assajos i a alguns camps d’agricultors amb sembra en sec.

La jornada s’inclou dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica 2018 del Departament d’Agricultura.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 27 = 34

Últimes notícies